KANDIDAT SDP-a ZA ŽUPANA

DANIJEL FERIĆ: Proizvodnja, a ne samo trgovina!

| Autor: Glas Istre
Danijel Ferić (u sredini) i suradnici Goran Subotić (kandidat za gradonačelnika Rovinja) i Antonella Degrassi (kandidatkinja za dožupanicu)

Danijel Ferić (u sredini) i suradnici Goran Subotić (kandidat za gradonačelnika Rovinja) i Antonella Degrassi (kandidatkinja za dožupanicu)


Poduzetničke zone u Istri bile su tema današnje konferencije za novinare Danijela Ferića, kandidata SDP-a za istarskog župana.

Program razvoja poslovnih zona u Istarskoj županiji za razdoblje 2010. - 2014., koji je usvojen u mandatu Ivana Jakovčića, tvrdi Ferić, ostao je mrtvo slovo na papiru i do danas.

"Najbolji primjer je grad u kojem se nalazimo - Pula, gdje su proizvodne hale Ytonga, Industrochema, Uljanika i drugih srušene kako bi napravile prostor trgovačkim centrima. Još jedino Tehnomont prkosi pulskoj industrijskoj zoni", istaknuo je Ferić.

"Nezaposlenost u Istri raste, svjedočili smo događanjima oko Uljanika, kao i najavama gašenja CIMOS-a Labin. O drugima velikim subjektima ugašenima samo u Puli, poput Bojoplasta, Arena trikotaže, Puljanke, Istre i drugima da niti ne govorimo. Trenutno je u evidenciji HZZ-a 6.668 nezaposlenih osoba u Istri i ta je brojka u stalnom rastu. Vrijeme je za FER Istru jednakih šansi, a ne za gospodarstvo koje se urušava. Proizvodnja, a ne samo trgovina", nastavio je Ferić.

"Kad pobijedimo izradit ćemo novi program razvoja poslovnih zona u Istarskoj županiji za razdoblje 2021. - 2027. koji će biti usklađen s novim višegodišnjim financijskim okvirom EU. Cilj tog dugoročnog programa je da se poduzetnicima omogući pronalazak poslovnog prostora. Program razvoja zona biti će usmjeren na rast i razvoj poduzetnika, otvaranje novih radnih mjesta, na investicijska ulaganja, razvoj novih tehnologija, premještanja proizvodnih djelatnosti iz naseljenih područja, na kreiranje povoljne poduzetničke klime, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, povećanje konkurentnosti gospodarstva, razvoj lokalne zajednice i regije te povećanje udjela proizvodnje u ukupnom gospodarstvu. U suradnji sa svim gradovima i općinama sufinancirati ćemo izgradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 100 milijuna kuna kako bi poduzetničke zone bile generator rasta i radni okoliš za 2.000 novih radnih mjesta ili u prosjeku za 12 malih i srednjih poduzeća ili obrta sa 5 zaposlenih po pojedinoj poduzetničkoj zoni", rekao je Ferić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater