EKOLOGIJA IZNAD SVEGA

'Čišćenje bez granica' - ronioci iz Hrvatske i Slovenije čiste podmorje Savudrijske vale

| Autor: Hina

U povodu Svjetskog dana okoliša koji se obilježava 5. lipnja, ronioci iz Hrvatske i Slovenije zajedno su se udružili i u nedjelju čiste podmorje u Savudrijske vali i to obje strane zaljeva - slovenske i hrvatske. 

 U velikoj ekološkoj akciji pod nazivom "Čišćenje bez granica", u čišćenju podmorja Savudrijske vale sudjeluje 200 ronilaca, koji uklanjaju krupni otpad ispred Pirana te u Savudriji kraj kampa Veli Jože i u luci.

 Poseban doprinos dala su djeca iz IV. Međunarodne dječje ronilačke ekopatrole, koja su pod vodstvom instruktora ronjenja  pomagali u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože. Uz hrvatske i slovenske ronioce, u akciji su sudjelovali i ronioci iz više klubova i udruženja iz Bosne i Hercegovine.

 Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru. Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, poručuje organizator akcije - Promocija ronjenja.

 Akciji "Čišćenje bez granica", kako je izvijestila Hrvatske televizija, nazočni su i gradonačelnici Umaga i Pirana, počasni konzuli Hrvatske i Slovenije, kao i čelnik hrvatskoga Fonda za zaštitu okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum