Uopće nije bezazleno

ČEŠKI MEDIJI OBJAVILI NEVJEROJATNU VIJEST! Pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri. Odgovorili im istarski znanstvenici

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia "prekrivene prozirnim ljigavim želeom". Nažalost, u tom kontekstu, na osnovu lažne vijesti, istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor * Zbog svega je reagirao i TZ Istre, čiji nam direktor Denis Ivošević kaže da su ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima "o stvarnom stanju u Jadranu"

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Hrvatsku obalu preplavile su meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu, lažna je vijest koja se posljednjih dana masovno pojavila u češkim medijima. No, ta vijest, iako neprovjerena i očito se odnosi na probleme koje su istarski ribari ove zime imali s meduzama, uopće nije bezazlena. Pokazuje to i zanimanje gostiju iz Češke i Slovačke koji šalju upite Turističkoj zajednici (TZ) Istarske županije. Jedan Slovak tako otkriva da je početkom lipnja planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na našoj obali.

Zbog svega je reagirao i TZ Istre, čiji nam direktor Denis Ivošević kaže da su ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima "o stvarnom stanju u Jadranu". A u tu su svrhu zatražili i mišljenje struke. Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način. Direktor istarskog TZ-a ističe da nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa sjeverozapada Istre potvrđuju nam da su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihovog akvatorija.

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia "prekrivene prozirnim ljigavim želeom". Nažalost, u tom kontekstu, na osnovu lažne vijesti, istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini