GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA NE REAGIRA

Bojazan građana je opravdana: GRADNJA UZ MORE MOGLA BI BITI LEGALIZIRANA

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Novi objekti niču uz more nedaleko Kamenjaka

Na predmetnim lokacijama građevinska inspekcija donijela je četiri inspekcijska rješenja o uklanjanju, na jednoj lokaciji je inspekcijski postupak u tijeku, na jednoj je izvršeno prisilno uklanjanje, dok su na tri lokacije podneseni su zahtjevi za ozakonjenje građevin0a, kažu iz građevinske inspekcije

Stanovnici Premanture obratili su nam se zgroženi bespravnom izgradnjom uz samo more točnije na području zvanom Munte, istočno od Premanture. Riječ je o nekoliko objekata, sagrađenih pod okriljem šume, od opeke, betona i crjepova, dakle vrlo čvrsta gradnja koja će tu biti praktički zauvijek, ukoliko netko nešto ne poduzme.

- Napominjemo da je ova bespravna gradnja već jednom prijavljena općini, te nam je tada stigao odgovor da je situacija pod nadzorom te da su sporni objekti već prijavljeni građevinskoj inspekciji. Gotovo godinu dana nakon toga, nikakvih akcija nismo vidjeli, a gradnja se i dalje nastavlja, te se opravdano bojimo da će se nepoduzimanjem poslova za koje lokalne i državne službe redovno primaju plaću, na kraju takva gradnja legalizirati i ostati trajna, najviše na štetu prirode i nas mještana. Stoga nas kao zainteresirane stranke zanima koji je status prijavljenih objekata i hoće li itko i kada intervenirati, stoji u pismu koje je našoj redakciji uputilo nekoliko zabrinutih mještana Premanture.

Nedjelovanje za ovakvo devastiranje djevičanske obale, kažu, ekološki je zločin. Za zatvaranje očiju na ovo novonastalo nezakonito izgrađeno naselje na obali mora, smatraju mještani, mogu postojati samo dva razloga: korupcija ili teška aljkavost i neispunjavanje zakonskih obveza da se spriječe i zaustave nezakonita djela.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of