danas u vodnjanu

Dani mladog maslinovog ulja na program u nedjelju donose: Masterclassove, modernu gastronomiju i završni kulinarski blok

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nedjeljni dio manifestacije traje od 10 do 20 sati i donosi jednak intenzitet događanja. Oil Bar i Tasting Room ponovno nude cjelodnevne degustacije mladog ulja, dječji kutak radi od 12 do 19 sati, a Gourmet Corner nastavlja s ponudom slanih i slatkih jela začinjenih mladim uljem te s demonstracijama kuharskih tehnika. Turistički vlakić ponovno vozi u 11, 13 i 15 sati.

Festival okusa – kontinentalno & maslinovo, moderni hoteli i urbana scena

Nedjeljni Festival okusa započinje u 11 sati nastupom Pozornice znanja.

Od 14 sati otvaraju se tri ključna nedjeljna programa: Goran Kočiš predstavlja koncept "Kontinentalno & Maslinovo", u kojem spaja kontinentalnu kuhinju s mladim istarskim uljem; Arena Hospitality Group donosi "Okuse južne Istre" kroz moderne hotelske interpretacije lokalnih namirnica; a program "Nova istarska gastro scena – urban food" okuplja autore i mjesta koja oblikuju suvremeni kulinarski identitet Istre.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Poslijepodnevni fokus na radionice i craft kombinacije

Nedjeljno poslijepodne u 17 sati donosi tri tematski različite, ali podjednako atraktivne točke: Kočišev Cooking Masterclass, interaktivnu radionicu kuhanja; Craft & Oil Session, koji istražuje smione spojeve mladog ulja i craft piva; te "Ruralnu Istru – tradicija u suvremenom ruhu", program posvećen sezonskim i autentičnim receptima u modernim interpretacijama.

Završni gastronomski blok i vrhunac kulinarskih suradnji

Završni blok u 19 sati donosi novu seriju kulinarskih suradnji. Goran Kočiš tada udružuje snage s istarskim maslinarima, stvarajući jedinstvena jela nastala iz spajanja kontinentalnih recepata i profila mladih ulja. Paralelno, domaći ugostitelji predstavljaju nove setove svojih signature jela, dok program "Na izvoru okusa" posjetitelje vraća osnovama gastronomije – lokalnom poljoprivrednom proizvodu kao temeljnoj inspiraciji kulinarstva.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

OIL LAB – nedjeljni gosti iz najpoznatijih lokalnih konoba

U nedjeljnom izdanju Oil Laba gostuju Svjetlana Celija iz konobe Vodnjanka u 14 sati te Anamarija Kolić iz konobe Alla Becaccia u 17 sati.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Vodnjan i ove godine potvrđuje status istarskog epicentra mladog ulja, a dvodnevni program jasno pokazuje da manifestacija raste u ambicioznosti, posjećenosti i širini ponude. Sve upućuje na to da će se i ovogodišnji Dani mladog maslinovog ulja pamtiti po raznolikosti, visokoj razini gastronomije i bogatom sadržaju za sve generacije.

Povezane vijesti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama