VODNJAN

DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA: Još malo pa počelo

Podiže se šator na parkiralištu Istarske ulice (Z. STRAHINJA)

Podiže se šator na parkiralištu Istarske ulice (Z. STRAHINJA)


Sitno odbrojavaju Vodnjanci do početka velike maslinarske, ali i poljoprivredne te gastronomske fešte - 14. Dana mladih maslinovih ulja. Nestrpljivi su i maslinari i uljari koji što prije žele predstaviti plodove svoga rada. Trodnevni program gospodarsko-turističke manifestacije počinje u petak, 16. studenog, točno u podne, i traje do nedjelje.

Na velikom parkiralištu u Istarskoj ulici već se podiže veliki šator na kojem će svoje proizvode izlagati 105 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Srbije, a u javnost su pušteni i promidžbeni materijali s terminima bogatog programa za sva tri dana - od jutra do kasne večeri.

Između ostalog, održavat će se gastronomski showovi s raznim specifičnim kuhinjama koje zajednički nazivnik traže u ekstradjevičanskom maslinovom ulju, zatim edukativni program za proizvođače i potrošače te zabavni programi. Kako doznajemo, zbog sve većeg interesa publike i činjenice da manifestaciju posjećuju tisuće gostiju, besplatan će parking biti organiziran na Vodnjanskom sajmištu, a odatle do šatora, i obrnuto, posjetitelje će voziti besplatni autobus. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini