U VODNJANU OD 15. DO 17. STUDENOGA

DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA: Afirmacija vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja u svjetskim razmjerima

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Očekuje se 20 tisuća posjetitelja

Očekuje se 20 tisuća posjetitelja


Bogati trodnevni program manifestacije donosi brojne zanimljive sadržaje iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja

Grad Vodnjan već desetljećima je prepoznat kao područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Upravo je i višegodišnje održavanje međunarodne manifestacije Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello potvrdilo da ulaganja u promociju i brendiranje Grada Vodnjana donosi izuzetne značajne rezultate.

Proizvođači vrhunskih ulja

Benefite kroz manifestaciju imaju, ne samo proizvođači maslinovih ulja, već i cijela zajednica koja potiče gospodarstvenike sa šireg područja na razvoj i nova ulaganja kojih je sve više iz godine u godinu.

Ovogodišnja manifestacija Dani mladog maslinovog ulja održat će se u Vodnjanu od 15. do 17. studenoga. Vodnjanska manifestacija koja traje tri dana u čast mladog maslinovog ulja već dulje vrijeme postaje jedna od važnijih međunarodnih manifestacija u Istri koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja. Na Danima mladog maslinovog ulja bude i drugih poljoprivrednih proizvoda, vrhunskih delicija, a ponuda širokog spektra bude privlačna i dostupna svim skupinama potrošača, od ugostitelja do kućanstava.

Na manifestaciji se nastavlja i u smjeru edukacije te informiranja široke javnosti o važnosti konzumiranja mladog maslinovog ulja. "Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello" posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Bogat trodnevni program manifestacije donosi brojne zanimljive sadržaje iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Očekuje se 20 tisuća posjetitelja

Uobičajeno, tijekom tri dana Vodnjan ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od čak 2.000 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja, drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te poljoprivredne opreme.

Cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 10.000 obroka priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.

Manifestacija nudi tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja te jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju. Idealna atmosfera koju pruža ova jedinstvena lokacija u Vodnjanu omogućuje nezaboravne trenutke i vesele doživljaje kroz zabavne programe. Stoga, organizatori pozivaju svih na 15. Dane mladog maslinovog ulja - XIV Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu od 15. do 17. studenog da uživaju svim osjetilima!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater