vremenski preokret pred nama

Snažna visinska ciklona donosi nestabilno vrijeme u regiji: Pripremite se na nepredvidljive neverine

| Autor: Glas Istre
(Screenshot/Youtube)

(Screenshot/Youtube)


Visinska ciklona noćas je preko Alpa upala u Genovski zaljev otkuda će se polako premještati prema Korzici, a zatim se idućih dana ponovno premjestiti prema sjeveroistoku pojačavajući utjecaj na vrijeme i u našem kraju, prenosi Istramet.

Kao što vidimo na satelitskoj animaciji, riječ je o dojmljivom ciklonalnom vrtlogu koji će danima podržavati nestabilno vrijeme u široj regiji. Jugozapadno strujanje u kombinaciji s relativno visokim temperaturama i povećanom vlažnošću zraka, moglo bi rezultirati novim lokalnim nevremenima diljem regije.

Najžešće oluje iduća dva dana pogađat će središnju i sjevernu Italiju, a zatim će se s približavanjem ciklone nestabilnosti seliti u Jadran. One bi posebno izražene mogle biti u noći na srijedu kada može biti jakih neverina.

Iduća dva dana obilježje vremena na sjevernom Jadranu ipak će biti bura, za što je DHMZ danas izdao žuti stupanj meteorološkog upozorenja, a za ponedjeljak podno Velebita na snazi je čak i crveno upozorenje.

Skrenite pažnju vašim gostima na buru kako ne bi s luftićima završili u Italiji, naročito ako se nalazite na Kvarneru, a zatim se pripremite na nepredvidljive neverine, prenosi Istramet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter