starta u Medulinu

Hook & Cook festival: Morske delicije i zabava uz koncerte

| Autor: Tea Tidić


Osmu godinu zaredom održava zanimljiv street seafood festival "Hook & Cook" koji spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj jedinstveni kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina - ovog vikenda, u subotu, 22. i nedjelju, 23. lipnja, u Medulinu, te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna u Rovinju.

Ribarski molovi

Ovi eventi održavaju se na ribarskim molovima, gdje će na krmama brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremati omiljeni natjecatelji iz emisije MasterChefa - Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman. Ovi gastro majstori, poznati po svojoj kreativnosti i strasti prema kuhanju, oduševili su MasterChef žiri i publiku, a sada će svoje vještine demonstrirati na brodovima Hook & Cook festivala. Afrika trenutno radi na svoja dva prepoznatljiva brenda, Hangry Taco i Secret Sunday Lovers, dok je Tucman, donedavno sous chef u prestižnom zagrebačkom restoranu "Noel" s Michelinovom zvjezdicom, sada sous chef pod mentorstvom Matije Bogdana u vrhunskom restoranu "7 Seas".

(Foto: Hook & Cook Festival)(Foto: Hook & Cook Festival)

U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe - preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom, do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku svakako pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje koje pripremaju MasterChefovi. Uz suradnju s lokalnim ribarima, "Hook & Cook" ekipa inače sama lovi svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju i prodaju. Osim što su prava poslastica, iznimno su bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

(Foto: Hook & Cook Festival)(Foto: Hook & Cook Festival)

Posjetitelje očekuje i glazbeni program - u Medulinu će tako 22. lipnja, uživo na samim brodovima festivala, nastupati Nemanja. Ovaj talentirani bend, poznat po svom jedinstvenom i energičnom groove zvuku, već puni dvorane diljem regije, a posjetitelji će ih premijerno vidjeti u Istri baš na "Hook & Cook" festivalu. Uz njih, atmosferu će idući dan dodatno zagrijati Nikola Vemić iz beogradskog kluba Lift i Legalize Lambada. U rujnu, u Rovinju, pridružit će im se poznati DJ kolektiv Forbidden Dance Records sa svojim posebnim gostima koji će se pobrinuti da svaki trenutak festivala bude ispunjen glazbom i plesom.

Pop-up

Uz standardne lokacije, "Hook & Cook" će gostovati kao pop-up event u Banjolama, 19. srpnja. Dok lokalna ekipa priprema riblje delicije, ove će se godine glazbenu palicu preuzeti DJ-i popularnog Velvet festivala. Također, u kolovozu "Hook & Cook" gostuje u središnjoj Istri, na Cerovljanskim barama kod Pazina, gdje će se u suradnji sa Sportskim ribolovnim društvom Pazinčica i TZ-om Centralne Istre pripremati jelovnik inspiriran slatkovodnom i morskom ribom.

(Foto: Hook & Cook Festival)(Foto: Hook & Cook Festival)

Ribiči će okupljene počastiti svojim slatkovodnim specijalitetima, dok će "Hook & Cook" predstaviti svoje tradicionalne morske bestsellere. Uz rezident DJ-e, slavlju će se pridružiti i popularni Gustafi i Nemanja sa svojim DJ setom.


Podijeli: Facebook Twiter