FESTIVAL ULIČNIH ČAROBNJAKA

Od petka do nedjelje u Novigradu i Taru ulični cirkus

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: TZ Novigrad)

(Foto: TZ Novigrad)


Deseto izdanje međunarodne manifestacije Festival uličnih čarobnjaka – FUČ - Čarobni Tar i Čarobni NoviGrad na rasporedu je od petka, 14. lipnja s početkom u 20 sati pa sve do nedjelje, 16. lipnja.

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni izvođači iz Italije, Argentine i Češke koji će zajedno s domaćim snagama pretvoriti Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Prisutne će zabavljati ulični akrobati, hodači na štulama, lutkari, žongleri i najneobičniji ljudi.

Program

Festival u petak u Taru otvara udruga Birikina iz Pule lutkarskom predstavom "Šarlota", nakon čega nastupa možda i najneobičniji lutkarski band Grande Cantagiro Barattoli - Puppet Street Band. Prvu večer zatvara komična predstava o nogometu (u skladu s otvorenjem Svjetskog nogometnog prvenstva) koju će izvesti Mencho Sosa iz Argentine.

U subotu, 15. lipnja program se odvija paralelno u Taru i Novigradu. Nastupit će svjetleći hodači na štulama iz Italije Teatro per caso, češki Skijaši koji su očito pogriješili godišnje doba, tvrdoglavi akrobati iz Cirkus Loopa, filmski likovi Cirkulture koji su "u svom filmu". U Novigradu s početkom u 21 sat posjetitelji mogu sudjelovati u neobičnoj gradskoj turističkoj turi Cirk Pozora "Fantastičan grad" i upoznati manje poznate fantastične legende iz novigradske starine, otkriti povijest i tajne određenih gradskih lokacija i čudne kreature iz povijesti. Program se zatvara u nedjelju vatrenim spektaklom "Las calaveras" u Novigradu.

(Foto: TZ Novigrad)(Foto: TZ Novigrad)

U tri festivalska dana će Tar i Novigrad postati Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postat će mjesta u kojima jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

FUČ

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Ovu zabavnu manifestaciju organizira udruga Čarobnjakov šešir iz Pule, a još je podržavaju Turistička zajednica Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter