istarski europarlamentarac

Valter Flego predstavio svoju listu: "Naš tim odgovor je na ekstremizam i političku nekulturu"

| Autor: Hina
(Snimio Sergej Drechsler)

(Snimio Sergej Drechsler)


Članovi koalicije centrističko- liberalnih stranaka pod nazivom “Fair play lista 9” predstavili su se danas te poručili da je njihov tim ozbiljnih, dokazanih pojedinaca i predstavnika najuspješnijih županija odgovor na ekstremizam i političku nekulturu.

Koaliciju čine: IDS, SDSS, Socijaldemokrati, HSLS, HNS, PGS, Reformisti, Unija, Istarska stranka umirovljenika, Demokrati i Nezavisna platforma Sjever.

“To je tim normalnih, pristojnih ljudi. I u našem timu igraju samo najbolji. Mi smo definitivno odgovor ekstremizmu, mi smo odgovor na političku nekulturu”, kazao je na konferenciji za novinare nositelj liste Valter Flego (IDS).

Flego je istaknuo da se radi o listi modernih, prosperitetnih, europskih ideja gdje je multikulturalnost u središtu EU i Hrvatske i gdje se poštuju nacionalne zajednice. Naveo je da je prošli tjedan dobio potporu svih nacionalnih zajednica u Istarskoj županiji.

Dodao je da je to lista dokazanih pojedinaca, a ujedinjuje najprosperitetnije, najbolje i najuspješnije hrvatske županije.

Flego: Prioriteti hrvatskih regija u EU proračunu su moja eurovizija

Flego je podsjetio da je pet godina godina u Europskom parlamentu. “Posao nije dovršen i treba ga dovršiti na način da europski proračunu idućem razdoblju prepoznaje prioritete hrvatskih regija. To je moja eurovizija. To je ta prava eurovizija za koju ćemo mi nastaviti raditi ovdje u Hrvatskoj, ali i u Europskom parlamentu”, poručio je.

Očekuju jedan do dva mandata u Europskom parlamentu.

Kandidat Matija Posavec (NPS) kazao je da su se na listi okupili ljudi koji dolaze iz raznih hrvatskih regija, “prije svega, dvije regije koje imaju zapadne europske vrijednosti koje su duboko ukorijenjene u svakog čovjek – Međimurska i Istarska županija”.

“I mi razvijamo te regije kao Europu u pravom smislu te riječi. To znači da imamo i energiju i uljudnost i poduzetnost i odgovornost i radišnost i ambiciju. I to je zapravo i naša želja i ambicija i na predstojećim izborima za Europski parlament 9. lipnja gdje Hrvatska ima šansu dati podršku normalnom, pristojnom, uljuđenom građanskom centru koji je hrvatskoj politici itekako potreban”, rekao je Posavec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter