dobre vijesti

Kreće gradnja POS stanova u Pazinu, gradonačelnica Suzana Jakšić: "To je jedini način da zadržimo ljude i privučemo nove"

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: Grad Pazin)

(Foto: Grad Pazin)


Predugovor i ugovor, dokumente vezane uz izgradnju POS stanova koji će se graditi u Pazinu u Zagrebačkoj ulici - Novo Naselje, neposredno do takozvane zgrade Učke kod skretanja za Foškiće, potpisali su nedavno gradonačelnica Suzana Jašić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.

(Foto: Grad Pazin)(Foto: Grad Pazin)

Potpisani dokumenti obuhvaćaju međusobna prava i obveze u pogledu izgradnje građevine prema Programu društveno poticane stanogradnje te prijenos vlasništva zemljišta za izgradnju, čime je započeo proces realizacije gradnje POS stanova u Pazinu.

Pripremne radnje

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama preuzela je pripremne radnje za izgradnju koje uključuju izradu geodetskih podloga i elaborata, geotehnička istraživanja, izradu geomehaničkog elaborata i projektne dokumentacije s katalogom stanova te sve druge eventualno potrebne aktivnosti koje prethode izradi glavnih projekata i izgradnji građevine.

Pored prijenosa prava vlasništva nekretnine u korist APN-a, Grad Pazin je potpisom preuzeo i obvezu uređenja građevinskog zemljišta i osiguravanja priključka na komunalnu infrastrukturu, pristupnu cestu i javnu rasvjetu te obvezu plaćanja komunalnog doprinosa.

- Godinama se u Pazinu nije gradilo te ćemo ovime zadovoljiti manji broj potreba za stanovima u odnosu na veliki interes. Stoga nam je namjera nakon realizacije ovog projekta ići dalje i osigurati još gradskog zemljišta za poticanu stanogradnju. U današnje vrijeme nedostatka radne snage, stanogradnja i dostupan stan je jedan od najboljih načina da zadržimo ljude u našem gradu, a i potaknemo neke na povratak pa i privučemo nove, istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

Projektni zadatak

Slijedi niz koraka od kojih najprije u ovoj godini ide izrada projektnog zadatka i idejnog rješenja buduće građevine POS-a. Planira se izgradnja jedne stambene zgrade s desetak, a moguće i nešto više stanova, ovisno o projektu, zapravo o konačnoj listi reda prvenstva. U sljedećoj godini očekuje se i početak gradnje te potpisivanje ugovora o kupnji prema utvrđenoj konačnoj listi reda prvenstva za kupnju stana po Programu POS-a za Grad Pazin. Prije toga održat će se i prezentacija projekta kupcima i potpisivanje predugovora o kupoprodaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of