jedna od najtraženijih publikacija

U Rovinju predstavljen Istra Gourmet: 400-tinjak primamljivih adresa na kojima je moguće otkriti sve najbolje od Istre

| Autor: Milan Pavlović


U Rovinju je danas predstavljena publikacija Istra Gourmet, jedan od najtraženijih i najpopularnijih turističkih promotivnih materijala Istre koji producira Turistička zajednica Istarske županije.

U svojem 24. izdanju ova brošura sadrži približno 400 korisnih, primamljivih adresa, na kojima je moguće otkriti sve najbolje od Istre, dogovoriti degustacije istarskih proizvoda provjerene kvalitete ili uživati u kreativnim specijalitetima u ponudi uvrštenih restorana i konoba.

Pregled restorana i konoba podijeljen je na šest klastera, a objekti su poredani abecednim redom, na način da se na samom početku poglavlja prikazuju tri restorana. Po prvi puta dodijeljena je ocjena 5 zvjezdica izvrsnim restoranima, a titulu su zaslužili rovinjski Agli Amici Rovinj i Monte, oba ovjenčana i Michelinovom zvjezdicom, te Cap Aureo koji ima Michelinovu preporuku.

Nakon "Izvrsnih", predstavljena je i kategorija "Odličnih" restorana, koji su zaslužili ocjenu 4 zvjezdice, u koje se ubraja 10 restorana; Badi iz Umaga, Damir&Ornella i Marina iz Novigrada, Luciano iz Hotela San Canzian u Krasici, Meneghetti iz Bala, Miramar by Fratelli Cerea i Spinnaker iz Poreča, San Rocco iz Brtonigle, Tekka ba Lone iz Rovinja i Zigante iz Livada te dvije konobe: Alla Beccaccia iz Valbandona i Primizia Food & Wine iz Brtonigle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter