istraga u tijeku

VAŽNO UPOZORENJE: U jednom istarskom mjestu sumnjivi muškarac nudio školskoj djeci prijevoz

| Autor: Anđelo Dagostin
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


Društvenim se mrežama dijeli objava snimke vozača automobila talijanskih registracija (vidljivih) koji školskoj djeci u Trvižu, na stajalištu školskog autobusa, na engleskom jeziku nudi prijevoz do kuće.

- Danas je bus otkazan, ja sam Uber vozač, danas sam ja vaš autobus. Odvesti ću vas doma, kaže osoba s dugom bradom i kapom na snimci koju su snimila djeca. Na drugoj snimci, snimljenoj iz školskog autobusa koji je ipak stigao vidi se ista osoba parkirana autobusnom stajalištu kako izvodi nekakve gegove. Ista je osoba prekjučer zamijećena u Pazinu, na Šetalištu pazinske gimnazije, gdje je navodno također školskoj djeci nudio prijevoz.

- Policija je zaprimila obavijest da je jučer nepoznati muškarac pristupio djeci kod škole u okolici Pazina te ih je pozvao da pođu s njim. Policija utvrđuje okolnosti događaja, kažu iz Policijske uprave istarske.

- Pozivamo građane ako primijete muškarca, čije se fotografije i snimke dijele putem društvenih mreža, da o tome obavijeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti. Također pozivamo roditelje da razgovaraju s djecom i da ih savjetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima ikamo odlaze bez znanja roditelja, poručuju iz policije.

O čemu se zaista radilo otkrit će policija kada s ovom sumnjivom osobom obavi razgovor, a dotad oprez.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter