ISTANBUL

VIDEO / U Turskoj uhićen boss hrvatskog narkokartela Nenad Petrak, sef mu bio pun novca i zlata

| Autor: Novi List
(Foto Screenshot Twitter Ali Yerlikaya)

(Foto Screenshot Twitter Ali Yerlikaya)


Turska policija uhitila je u Istanbulu šefa hrvatskog narkokartela Nenada Petraka. Ovaj zagrebački poduzetnik, sumnja USKOK, vodio je splitsku skupinu koja je krijumčarila velike količine kokaina, marihuane i hašiša u Hrvatsku, ali i druge zemlje EU.

Podsjetimo, hrvatska je policija u listopadu uhitila 14 članova splitskog narkokartela, dok su se Petrak i još četvorica kompanjona dali u bijeg. Vrijednost droge obuhvaćene istragom iznosi najmanje 1.6 milijuna eura, a na meti USKOK-aje sveukupno 19 hrvatskih državljana.

Narkoboss u 9 zemalja

Hrvatski narkoboss uhvaćen je u hotelu u istanbulskoj četvrti Üsküdar, gdje se skrivao od hrvatskih vlasti. Video njegova uhićenja objavio je ministar unutarnjih poslova Turske Ali Yerlikaya na platformi X, bivšem Twitteru.

“U sklopu europske akcije “Operacije Adriatica” i turske “Operacije Kartel-2” u Istanbulu je uhićen Nenad Petrak, hrvatski državljanin, identificiran kao vođa međunarodnog narkokartela.

Nenada Petraka, šefa međunarodnog narko-kartela koji drogu iz Južne Amerike doprema u Europu gdje ju dalje distribuira, hrvatsko pravosuđe tražilo je na međunarodno razini zbog kaznenog djela “Ubojstvo s namjerom”, zbog čega je izdana crvena tjeralica Interpola.

Nenad Petrak trgovac je drogom koji u svoju kriminalnu organizaciju povezuje brojne osobe u devet zemalja, navodi se u izvješću USKOK-a.

Što je skrivao u sefu?

Utvrđeno je da je Nenad Petrak, kojeg supratili naš Ogranak za borbu protiv narko kriminala u Istanbulu, Ogranak za obavještajne poslove, Uprava za borbu protiv krijumčarenja imigranata i Uprava za granične prijelaze pod koordinacijom Glavne uprave za sigurnost, bio u Üsküdaru.

Operacija Kartel-2 odmah je pokrenuta uz potporu Direkcije za specijalne operacije u Istanbulu i međunarodni trgovac otrovom je uhvaćen. Čestitam našim herojskim policajcima koji su organizirali operaciju”, izjavio je turski ministar Yerlikaya.

Kako se vidi na videu racije turskih specijalaca, Petrak je u u sefu skrivao veliku svotu novca i zlatnog nakita.

Hrvatska policija Nenada Petraka traži i zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva Josipa Čubelića u Splitu u travnju ove godine. Jedan od okrivljenih je i Filip Romić, koji je bio pobjegao u Dubai, međutim uhićen je pri povratku u BiH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater