bogat blagdanski program u Motovunu

Istarski gradić na brdu pretvara se u pravu adventsku destinaciju

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: TZ Motovun)

(Foto: TZ Motovun)


 U Motovunu su pripremili drugo izdanje bogatog adventskog programa »Čarolija na brdu - Advent u Motovunu« s brojnim sadržajima za sve uzraste. Adventska čarolija u blagdanski uređenom ambijentu motovunske starogradske jezgre, prepuna boja, ukrasa, okusa i mirisa, moći će se doživjeti od 16. do 30. prosinca tijekom petka, subote i nedjelje s početkom u 16 sati. Organizatori prosinačke manifestacije su Turistička zajednica Općine Motovun, Općina Motovun i Motovun park, društvo za komunalne djelatnosti.

Na glavnom motovunskom trgu, najavio je direktor motovunskog TZ-a David Matković, uz prigodnu i bogatu gourmet ponudu u adventskim kućicama, održavat će se zabavni program sa sjajnim glazbenim izvođačima poput Opće opasnosti, Night Expressa, Klape Rišpet, Damira Kedže, Klape Motovun, Little Whisper Acoustic Dua, benda Propeller Sky i DJ Hokya. Ulaz na sva događanja je slobodan, a parking za sve posjetitelje besplatan od 15 sati.

Tisuće lampica u starom gradu

Srce starogradske jezgre Motovuna ukrasit će se tisućama lampicama i prekrasnim dekoracijama, a najmlađe će zasigurno oduševiti i »Božićni vrt«, smješten u vrtu motovunskih zidina, gdje ih uz bogate svjetlosne dekoracije očekuje »Kuća Djeda Božićnjaka« u kojoj se mogu fotografirati i napisati mu pismo sa željama. Novi dio motovunske adventske priče je »Božićno kino« u kinu Bauer na glavnom trgu, gdje će najmlađi moći uživati u projekcijama filmova za djecu, ali i predstavama za djecu iz kreativne radionice Zemlje zabave iz Pule.

»Čarolija na brdu« kreće 16. prosinca paljenjem lampica u starogradskoj jezgri u 16 sati, a u isto vrijeme održat će se i prva projekcija filma za djecu u Božićnom kinu. U 19 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika započinje tradicionalni predbožićni koncert Klape Motovun i pjevačkog zbora »Nota bene« Zajednice Talijana Motovun - Montona. Iste večeri u 21 sat na pozornici na glavnom gradskom trgu slijedi nastup Opće opasnosti, koja ove godine obilježava 30 godina uspješne karijere. Nakon nastupa legendarnih rockera, na kraju prve večeri Adventa nastupit će motovunski bend Propeller Sky, čiji repertoar predstavlja fuziju bluesa, rocka, jazza i reggaea.

Nedjelja 17. prosinac rezervirana je za obiteljski dan. U 16 sati u Božićnom kinu predstava je »Panika u Snježnoj šumi« u izvedbi ekipe iz Zemlje zabave. U 17.30 sati slijedi druga projekcija filma za djecu, a u 19 sati na glavnom gradskom trgu kreće nastup sjajnog Little Whisper Acoustic Dua.

Dodatni razlog za sreću 22. prosinca imat će mališani s područja Općine Motovun, jer su u 17 sati na rasporedu dječje priredbe područne osnovne škole i dječjeg vrtića Motovun, a u 18 sati motovunske mališane očekuje doček Djeda Božićnjaka te podjela paketa u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, nakon čega će u 19.30 sati uslijediti nastup DJ Hokya na glavnom trgu. Dan kasnije, 23. prosinca, u program uvodi predstava »Audicija za vilenjake (Elf Talent Show)« u izvedbi kreativne ekipe iz Zemlje zabave, nakon koje slijedi treća projekcija filma za djecu u Božićnom kinu. Za dobru zabavu na glavnom trgu te su večeri zaduženi DJ Hoky i Night Express.

Jingle Bell Rox u podnožju

Petak 29. prosinac donosi poslasticu za ljubitelje dalmatinske pisme koja grije srce i dušu, jer dašak Dalmacije na Advent u Motovunu donosi popularna Klapa Rišpet s početkom u 20 sati, dok će za dobru zabavu prije i nakon njihovog nastupa biti zadužen DJ Hoky, resident DJ ovogodišnje Čarolije na brdu. Posljednji dan službenog programa, 30. prosinac, započinje s četvrtom projekcijom filma za djecu u Božićnom kinu, nakon koje kreće glazbeni program na trgu uz DJ Hokya, a u 20 sati na scenu dolazi sjajni Damir Kedžo s pratećim bendom.

Prekrasne uspomene tijekom čarobnog adventskog razdoblja moći će se ovjekovječiti profesionalnim fotografijama u renesansnoj kuli »Nova vrata« na Resselovom trgu gdje je pripremljen Božićni photo session.

Blagdanska čarolija sve posjetitelje očekuje i u podnožju Motovuna, u Winery & Design Hotelu Roxanich, gdje će se od 1. prosinca do 7. siječnja održavati adventski program pod nazivom »Jingle Bell Rox«, koji krase mnogobrojne lampice, veliko klizalište, predivni prizori, živa glazba, besplatan ulaz te adventske kućice s hranom i pićem.

Da se Motovun definitivno pretvara u pravu adventsku destinaciju, naglasio je Matković, dokazuje i još jedan novi adventski program u desinaciji - »Advent u vinariji Fakin«, koji će od 3. prosinca ove godine do 6. siječnja iduće godine, postati lokacija za obiteljska okupljanja, prijateljske susrete i romantične trenutke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater