tradicionalna manifestacija

Održana 13. smotra vina općine Barban: Šampioni Neven Roce s bijelim vinom i Josip Glavaš s crnim vinom

| Autor: Glas Istre
Smotra vina Barban (foto TZ Barban)

Smotra vina Barban (foto TZ Barban)


U Barbanu je održana 13. Smotra vina Općine Barban. Smotru je otvorilo Kulturno-umjetničko društvo Barban, načelnik Općine Barban Dalibor Paus i predsjednik ocjenjivačke komisije Kristijan Damijanić uz degustaciju tradicionalnog barbanskog kolača kojeg je ispekla Mirjana Prgomet i domaćeg terana, dok je na dodjeli plaketa sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan.

Uz kulturno-umjetnički program te zanimljiv zabavni program, predstavili su se vrijedni proizvođači vina s područja Općine Barban.

Šampioni ovogodišnje smotre vina su Neven Roce s bijelim vinom i Josip Glavaš s crnim vinom te su osvojili veliku zlatnu plaketu, dok je zlatna plaketa dodijeljena još i Ediju Radoli i Igoru Koromanu za bijelo vino, te Borisu Roce, Dragi Pereši i Armandi Draguzetu za crno vino.

Sveukupno je prikupljeno 19 uzoraka bijelog vina i 18 uzoraka crnog vina. Kemijsku analizu izvršio je vinski laboratorij Vino Artis iz Višnjana, a organoleptičko ocjenjivanje je napravila peteročlana komisija na čelu s predsjednikom komisije dr. sc. biotech. Kristijanom Damijanićem.

U ocjenjivanju su također sudjelovali istaknuti istarski vinari i enolozi - Goran Baćac, Toni Batel, Kristijan Deklić i Katarina Primorac.

Članovi komisije istaknuli su da su barbanska vina izuzetne kvalitete s posebnim naglaskom na crna vina. Ovogodišnji rezultati svakako su poticaj i motivacija da Barbanci svake godine proizvode sve kvalitetnija vina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini