Potrebnija nego ikad

Festival strukovnih zanimanja u Pazinu: Prezentacija za učenike osmih razreda

| Autor: Jasna Orlić
Ilustracija (snimila L. BAGAR)

Ilustracija (snimila L. BAGAR)


U Pazinu će se 5. i 6. svibnja održati 2. Festival strukovnih zanimanja, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika. Cilj Festivala je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su malo kad u povijesti bila potrebnija nego danas.

Festival podupiru Istarska županija, Grad Pazin i Hrvatska obrtnička komora, a koncipiran je kao sajam, na kojem će se predstaviti 16 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije. Škole će prezentirati strukovne programe za koje se moguće obrazovati (njih ukupno 33), a u dva dana najavljen je posjet oko 1.200 učenika završnih razreda osnovnih škola iz Istarske županije. Najbolja prezentacija ili štand strukovnih škola bit će posebno nagrađeni. Obrtnici – majstori također će prezentirati svoja zanimanja, te pružati učenicima informacije o mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja.

Nakon svečanog otvaranja 5. svibnja u 11 sati održat će se prezentacija projekta „KLIK“ (Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja u Puli). Istog dan, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore bit će održane radionice o uvođenju „e-mape naukovanja“. Drugog dana festivala, 6. svibnja u 12 sati, HANFA će održati predavanje o upravljanju vlastitim financijama za osnovnoškolce.

U petak, Festival je otvoren od 10 do 17 sati (predviđen je organizirani dolazak učenika), dok je u subotu otvoren od 10 do 14 sati (predviđen je individualni dolazak učenika s roditeljima).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater