POČELA SEZONA OTROVNICA

Marina Capolicchija iz Galižane ugrizao poskok, a on mrtav-hladan ubrao još par šparuga, presvukao se, i onda krenuo na hitnu

| Autor: Marcello ROSANDA
Ugrizao ga je poskok dok je brao šparuge (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ugrizao ga je poskok dok je brao šparuge (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Ako vas je prije nekoliko minuta ujeo poskok, a prije odlaska u bolnicu ste nonšalantno ubrali još nekoliko šparuga i u miru se presvukli, onda se zovete Marino Capolicchio i živite u Galižani. Jer, ako je ugriz te najopasnije otrovnice za veliku većinu ljudi zaista neugodan susret, kao iz noćne more, za našeg sugovornika takvo što nije, kako nam i sam kaže, ništa strašno.

Susreo se taj domaći čovik, fetivi Galižanac, Talijan, s mnogo poskoka u životu, držao ih u ruci, jednog je čak i nosio na posao da ga pokaže kolegama. Ali, jednom se moralo dogoditi i to - prošli petak je, berući šparuge, zaradio dupli ubod na srednjem prstu lijeve ruke. Jer, poskokov ugriz, poznato je, ostavlja dvije rupice na koži.

"U bolnici su mi rekli da im je ovo prvi takav slučaj ove godine, a nadamo se da ih više neće biti. Pitali su me hoću li opet ići u šparuge. Kakvo je to pitanje? Naravno da hoću. Svaki dan netko nastrada u prometu, pa se opet vozi, Amerikanci idu u svemir i svako toliko se neka letjelica izgubi, pa opet ima drugih pilota koji će otići gore. Svijet se ne može zaustaviti. Ne može cijela Istra prestati brati šparuge ako je mene ujeo poskok", kaže nam Capolicchio, a nešto za reći je ubrzo imala njegova supruga Daniela, pa nas je usput dobro nasmijala.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini