GLAS ISTRE U POSJEDU ZAPANJUJUĆIH SNIMAKA ISTRE IZ ZRAKA

FOTOGALERIJA / Skoro sve građevine koje se vide na ovim fotografijama su - bespravne! Pogledajte koliko ih ima! Ovo je nevjerojatno!

| Autor: Marcello ROSANDA


"Mislim da mnogo ljudi u Istri vidi što se događa s prirodom i da se regionalna politika počela baviti tim pitanjima. Nadam se da će i nacionalna politika reagirati i uhvatiti se u koštac da bi počeli rješavati probleme vezane za zaštitu prirode i okoliša. Država nam mora dati alate da bi se stvari počele mijenjati", kaže ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica Silvia Buttignoni, pokazujući zapanjujuće fotografije bespravne gradnje u Istri snimljene iz zraka.

U tri nastavka Glas Istre objavljivat će, u tiskanom izdanju i na portalu, fotografije koje pokazuju razmjere pošasti bespravne gradnje na Poluotoku. Takva gradnja je u Istri stvorila potpuno nova, neevidentirana i nelegalna sela. U prvom nastavku tema su Peruški u općini Marčana.

Riječ je o fotografijama koje je župan Boris Miletić nedavno uručio premijeru Andreju Plenkoviću, želeći ukazati na razmjere katastrofe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA 30. PROSINCA 2022.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini