dodjela porina

Miron Hauser osvojio je Porina za najbolji aranžman

| Autor: Glas Istre
Miron Hauser

Miron Hauser


Miron Hauser osvojio je Porina u kategoriji najboljeg aranžmana za pjesmu "Ena" grupe Haustor na  30-toj dodjeli te glazbene nagrade.

Glazbenu nagradu Porin za pjesmu godine osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić za skladbu "Trebaš li me", a Porin za album godine osvojio album "Dovoljno je reći... Aki" Parnog valjka i Prijatelja na 30. svečanoj dodjeli te nagrade održanoj u Boćarskome domu u Zagrebu.

Porin za životno djelo uručen je autoru pjesama i pjevaču "Daleke obale" Marijanu Banu te skladatelju, aranžeru, dirigentu i producentu Dušanu Šarcu, koji je poručio da je imao sreće što je živio i djelovao u optimalnom razdoblju hrvatske glazbe.

Porin za životno djelo posthumno je dodijeljen Massimu Saviću od kojega su se voditelji Marko Tolja i Zrinka Cvitešić te kolege glazbenici oprostili pjesmom. Massimovu pjesmu "Nama se nikud ne žuri" uživo je izveo Ivan Dečak, pjesmu "Odjednom ti" grupa Meritas, a pjesmu "Zar više nema nas" Meritas i Neno Belan.

Nagradu za najbolju mušku vokalnu izvedbu također je postumno osvojio Massimo, a za najbolju žensku vokalnu izvedbu Ivana Kindl za pjesmu "Netko tko me čuva".

Tedi Spalato osvojio je nagradu za najbolji album zabavne glazbe albumom "Ime mi je nevažno", a Darko Rundek i jazz orkestar HRT-a za najbolji pop album "Za vašu poslijepodnevnu razonodu". 

Nagradu za rock album godine dobila je Daleka Obala za album "Kao sad".

Porina za novog izvođača godine osvojio je Marko Bošnjak, mladi glazbenik koji se se široj javnosti predstavio na prošlogodišnjoj Dori.

Za kategoriju najbolji hip-hop album godine nagradu je dobio Edo Maajka za album "Moćno", a Porin za najbolji album elektroničke glazbe osvojila je grupa Pocket Palma za "Atomi Rework".

Nagradu za najbolji album klasične glazbe dobio je album "Boris Papandopulo": Hrvatska Misa" u izvedbi zbora HRT-a pod vodstvom dirigentice Darije Auguštan, a najboljim jazz albumom godine proglašen je album "Insite" za koji su nagradu odnijeli Davora Križić i jazz orkestar HRT-a.

Nagrada je dodijeljena u ukupno 37 kategorija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of