COUNTRY POSVETA

ZVIJEZDA PJEVA KAO KOD KUĆE: Ashley Colburn pjeva o Hrvatskoj u svom novom country hitu “Feels Like Home”

| Autor: Lara BAGAR
Ashley Colburn

Ashley Colburn


“Stvarno se ovdje osjećam kao kod kuće i smatram dolazak u Hrvatsku blagoslovom života. Ponosna sam što mogu pjevati o zemlji koju toliko volim.”, veli popularna tirističja novinarka koja je s majskom skladala prvu country pjesmu o Hrvatskoj

Korona izolacija mnogima se pokazala kao jedinstvena prilika da se kreativno izraze. I dok je cijeli svijet bio u lockdownu, kreativnost se tako rasplamsala i u obitelji poznate turističke novinarke, globtrotterice i svojevrsne turističke ambasadorice "lijepe naše" Ashley Colburn. Kad je u showu Zvijezde Pjevaju trebala otpjevati country pjesmu, Ashley je shvatila da Hrvatska ne nudi takve skladbe kao njezina rodna Amerika. Tako su Ashley i njezina majka Karen odlučile da je vrijeme da napišu country pjesmu o Hrvatskoj.

Produkcija u Nashvilleu

Majčine vješte ruke na klaviru, u kombinaciji s Ashley-inim talentom za pjevanje rezultirale su pjesmom “Feels like Home” koja opisuje ljubav koju Ashley osjeća prema Hrvatskoj.

Nedugo nakon što je skladana, pjesma “Feels Like Home” poslana je u Nashville, a producirao ju je Dave Bechtel i sam veliki ljubitelj Hrvatske Bechtel koji nije krio oduševljenje što je i sam dio ove pjesme. U produkciju je uključio glazbenike koji su dobitnici prestižne nagrade Grammy. Glazbeni video snimljen je u Dalmaciji kako bi se dočarale sve ljepote i naširoko poznati opušteni, hrvatski način života, dok je pjesma je prvi put izvedena u rujnu, na koncertu u Slavonskom Brodu.

Dom u Brtonigli

Simpatična Ashley Colburn uvijek se osjećala prihvaćenom i voljenom u Hrvatskoj. Nakon bezbroj dolazaka i mnoštvo snimljenih dokumentaraca, Colburn je odlučila preseliti u Istru i zvati Hrvatsku svojim domom što potvrđuje i njezina adresa u Brtonigli gdje ova mutitalentirana novinarka godinama živi. O njezinim iznim postignućima govori i podatak da je Colburn dva puta dobila prestižnu nagradu Emmy. Prvi put nagrada je bila za dokumentarac koji ju je i doveo u Lijepu Našu - “WOW Croatia”.   Njeni promotivni filmovi Hrvatske, prikazani su u 500 milijuna domova širom svijeta. I sama kaže: “Stvarno se ovdje osjećam kao kod kuće i smatram dolazak u Hrvatsku blagoslovom života. Ponosna sam što mogu pjevati o zemlji koju toliko volim.”

Pojavljivanje u showu “Zvijezde Pjevaju” s Bojanom Jambrošićem otvorilo je bezbrojne mogućnosti za ovu turističku novinarku, a nakon završetka showa, par je izbacio prvi duet 2“Zadnja stanica”. Bojan kontinuirano pomaže Ashley u njenom novootkrivenom hobiju i gostuje u njenom videu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of