NOVA IZDANJA: "POGLED BROJ 13"

ŽESTOKI ROCK'N'ROLL STIŽE IZ ISTRE: Grupa Baltazar ima novi singl i album

| Autor: Tea TIDIĆ

Većina albuma snimljena je uživo u Istri, u staroj kamenoj kući izgrađenoj početkom 18 stoljeća. Čvrst zvuk, energičan vokal i primjesa istarske mistične energije ono je što Baltazar čini posebnim bendom na našoj sceni, kaže pjevač Baltazara i jedan od autora Leo Anđelković

Nova doza rock'n'rolla na domaću glazbenu scenu stiže iz Istre - istarski bend Baltazar upravo su objavili novi album pod nazivom "Pogled broj 13". Riječ je o izdanju na kojem se radilo dugo vremena - tako je prvi singl s ovog albuma, pjesma "Treba nam ljubav", objavljen još 2014. godine, te je upravo taj singl dao natruhu onoga što ova eksplozivna četvorka priprema.

Aranžmani djelo benda

Grupu čine Leo Anđelković, Tonči Horvat Hus, Danijel Todorović i Damir Medić, a autori svih pjesama su Leo Anđelković i Tonči Horvat Hus, dok je u aranžmanima sudjelovao cijeli bend.

Za vizualni dio naslovnice pobrinuo se Neven Jurjak, a oblikovanje kompletnog cover arta potpisuje Davorin Švaner.

Foto

Album "Pogled broj 13" nasljednik je debitantskog albuma Baltazara "Nemirno dijete" objavljenog prije sedam godina.

- Većina albuma snimljena je uživo u Istri, u staroj kamenoj kući izgrađenoj početkom 18 stoljeća. Čvrst zvuk, energičan vokal i primjesa istarske mistične energije ono je što Baltazar čini posebnim bendom na našoj sceni, kaže pjevač Baltazara i jedan od autora Leo Anđelković.

Do sada su s novog albuma predstavljeni singlovi "Treba nam ljubav", "Muk" i "Srećo" na kojem im se pridružila i pjevačica Tina Kresnik, koja je inače prateći vokal Parnog Valjka.

Za ove singlove predstavljena su i tri animirana spota, a Baltazar su za novi, upravo objavljeni, spot pripremili i malo iznenađenje - prvi put vezano uz ovaj album sam bend će se pojaviti u video spotu i to za pjesmu "Nije te strah".

Na pitanje zašto se do sad nisu pojavljivali u spotovima, u šali kažu "da nisu manekeni, ali da ni ne znaju baš neke manekene koji dobro praše pravi rock'n'roll".

Koncertna promocija

Za ovaj spot svestrani frontmen benda Leo Anđelković preuzeo je redateljsku i montažersku palicu te je sam dovršio video koji su na nastupu snimali prijatelji benda Sendi Pucer i Maura Batarilović.

Tako je uz objavu albuma objavljen i singl "Nije te strah" koji predstavlja beskompromisni, direktni, rock'n'roll - a upravo takav je i ostatak albuma Baltazara, koji donosi 13 pjesama.

Koncertnu promociju novog albuma Baltazar će održat u klubu Hard Place u Zagrebu, u petak, 13. ožujka u 21 sat.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum