AGNOSTIC FRONT IZ NEW yorka NA TERASI KLUBA ULJANIK

VIVA LA POLA! Hardcore za obitelj, prijatelje i vjerne fanove

| Autor: Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ


Atmosfera je bila prijateljska, prilično opuštena, no glazba koja je dopirala s bine bila je žestoka i na trenutke nemilosrdna. Oni koji su te večeri tražili nešto što bi ih protreslo, ovdje su to mogli naći. Ova, 16. Viva La Pola! bila je prilika da Agnostic Front najavi novi album koji izlazi 8. studenog, ali prisjeti se i prve ploče "Victim in pain" po kojoj je nazvana i ova turneja. U svakom slučaju, kada se radi o njihovom stilu, oni su i dalje beskompromisni, nakon skoro 40 godina karijere

Četiri godine prošlo je od prvog susreta s legendama hardcorea iz Agnostic Fronta u Puli koji se odigrao baš tu, na terasi kluba Uljanik u sklopu festivala Viva La Pola!, i momci iz New Yorka nisu ništa izgubili na snazi.

Čak nam se čini da je publike bilo nešto više nego prvi put, no atmosfera je opet bila usijana, a zagrijala ju je već popularna Morriconeova melodija iz vesterna "Dobar, loš, zao" koja je označila nekakav pretpočetak nastupa. Kada su se konačno popeli na binu i uzeli instrumente bilo je dovoljno da pjevač Roger Miret vikne "Jump!" i publika je počela skakati.

"My life, my way"

Kao i prošli put, atmosfera je bila prijateljska, prilično opuštena, no glazba koja je dopirala s bine bila je žestoka i na trenutke nemilosrdna. Oni koji su te večeri tražili nešto što bi ih protreslo, ovdje su to mogli naći. Ova, 16. Viva La Pola! bila je prilika da Agnostic Front najavi novi album koji izlazi 8. studenog, ali prisjeti se i prve ploče "Victim in pain" po kojoj je nazvana i ova turneja. U svakom slučaju, kada se radi o njihovom stilu, oni su i dalje beskompromisni, nakon skoro 40 godina karijere.

Bend je trenutno na turneji i skoro svake večeri je u drugom gradu pa su prije Pule nastupili u Slovačkoj, Austriji i Mađarskoj, a već večeras moraju biti na odredištu u Italiji.

- Putovali smo četiri tisuće milja da bi bili ovdje. Hvala svima što ste došli, poručio je pjevač Roger Miret koji je više puta nagovarao publiku da im se što više približi. Publika je iz sveg glasa otpjevala neke njihove pjesme kao što su "Gotta go", no ako bi se koncert mogao opisati riječima neke od njihovih pjesama onda su to "My life, my way" i pogotovo "For my family, for my friends". Gitarist Vinnie Stigma u jednom trenutku silazi sa svojom gitarom s bine i dolazi do sredine terase gdje nastavlja svirati dok publika oko njega trči i pleše pogo.

Kryn, Kani bastardi i Stepped out

Stigma je inače i nakon koncerta, nakon što se odmorio, izašao na terasu i fotografirao se s fanovima.

- Vi ste nama sve! Ova pozornica nas ne čini boljima od vas, mi smo kao i vi, poručuje Miret pred sam kraj za koji su ostavljene dvije obrade, jedna od njihovih njujorških prijatelja Madball, koji su prošlog ljeta nastupili u Uljaniku, a druga od legendarnih Ramonesa. To je "Blitzkrieg bop" čiji zadnji taktovi opet označavaju kraj koncerta, pa publika koristi svaku sekundu da pjeva, skače i uživa. Vidimo se opet? Tko zna...

Nakon Agnostic Fronta, na pozornici su se pojavili riječki metalci Kryn s pulskim bubnjarom Dušanom Kranjcom. Unatoč promjeni glazbenog smjera, publika je nastavila uživati, u jednakom broju, a Kryn su se potrudili predstaviti u što boljem svjetlu svoje stare i nove pjesme.

Večer su pak otvorili pulski Kani bastardi i splitski Stepped out.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater