KONCERT U DVORIŠTU ROJCA

Večeras Jonathan uz pulske snage Popku i Maera

| Autor: Mladen RADIĆ
Jonathan (Dejan ŠTIFANIĆ)

Večeras u sklopu programa Koncerti u dvorištu Rojca treće ljeto za redom nastupit će miljenici pulske publike, riječki Jonathan. Grupu čini pet bliskih prijatelja iz Rijeke čiji su se putovi sudarili 2011. Kemija među njima omogućila je lako kreiranje novog zvuka kojim ovi iskusni glazbenici ruše geografske i lingvističke granice

Često ih se uspoređuje sa velikim psinama indie rock svijeta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Ipak, Jonathan su sagradili svoju vlastitu reputaciju kao cjelokupna rock koncertna mašina. Rasprodani koncerti u najboljim i najvećim klubovima u cijeloj Hrvatskoj, nastupi na najvažnijim festivalima u regiji kao što su Exit Festival, INmusic, Flow Festival Ljubljana, Eurosonic Groningen, Waves Vienna & Bratislava, mini europska turneja s Editorsima, ili svirka uz indie divove The Killers na Exitu, pokazuju da se Jonathan uklapa u tu zvijezdanu konstelaciju.

Prije Jonathana nastupit će Popka&Maer. Iza imena Popka krije se Dino Popović, mladi pulski kantautor koji se s glazbom počeo baviti 2008. godine u bendu Hombe kao tekstopisac, skladatelj i glavni vokal. Dino se 2013. priključuje pulskoj rap skupini Via Luče koji singlom "Dobrodošli u Pulu" izazivaju posebnu pažnju. Popka trenutno priprema solo EP i zajednički album s pulskim kantautorom Maerom koji bi trebali biti objavljeni 2021. godine.

Maer, pravog imena Valter Milovan, pulski je glazbenik i znanstvenik. Objavio je tri albuma: "Neradni dan" (2012.), "Hereza" s Liviom Morosinom (2018.) i "Žuti bog" (2020.). Albumi su mu raznovrsni i žanrovski neodredivi – od minimalizma i akustike do elektronske glazbe i reggae stilizacija.

Koncertne večeri održat će se u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Broj posjetitelja je ograničen, a ulaznice je moguće osigurati isključivo preko Entrio platforme. Cjelovečernji program može se pratiti i putem live streaminga na Radio Rojcu www.radio.rojc.eu /89,7 FM.

Popka & Maer nastupaju u 20.30 sati, a Jonathan kreću u 21.30.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of