SVIRKA ZA PAMĆENJE

KONCERTI U DVORIŠTU ROJCA: Publika prezadovoljna prezadovoljnim Jonathanom

| Autor: Mladen RADIĆ


U kombinaciji sa starim stvarima koje publika već dobro poznaje, bio je to recept za koncert u kojem su na kraju bili svi zadovoljni, ne jedan nastup koji je odrađen, već je odsviran i otpjevan s puno iskrenog žara

- Danas je baš odlično!, komentirao je prezadovoljni pjevač grupe Jonathan Zoran Badurina u finišu njihovog preksinoćnjeg, već bismo mogli nazvati tradicionalnog ljetnog koncerta u dvorištu Rojca.

Razloga za zadovoljstvo imala je i pulska publika koja obožava ovaj riječki sastav, pa premda možda nisu uvijek bili na vrhunskoj razini na koju su nas navikli, preksinoć su se opet pokazali u najboljem svjetlu, prepoznatljivo žestoko i potpuno predano svirci, kao što samo oni znaju.

Tražili još

Publika je uzvratila plesom i traženjem da sviraju još, prvo malo stidljivo, a onda i potpuno otvoreno, kada su pale i zadnje mentalne barikade između njih i izvođača koji nisu bili ograničeni gabaritima pozornice, zato što pozornice ovdje niti nema, a to je glazbenicima savršeno odgovaralo. Na koncu je publika dobila još, i baš kada se činilo da je kraj, našlo se mjesta za još jednu pjesmu, a prije toga i za još jednu koja još nije ni do kraja snimljena. U kombinaciji sa starim stvarima koje publika već dobro poznaje, bio je to recept za koncert u kojem su na kraju bili svi zadovoljni, ne jedan nastup koji je odrađen, već je odsviran i otpjevan s puno iskrenog žara.

Popke i Maer za zagrijavanje (Dejan ŠTIFANIĆ)

Koncert Jonathana privukao je dovoljno publike da se u sadašnjim, pravilima omeđenim uvjetima, popuni dvorište Rojca, u kutu kod Dnevnog boravka. Oni koji nisu mogli doći, mogli su koncert slušati na Radio Rojcu uz sigurno vođenje Marije Stojadinović koja je predstavila bendove budući da su prije Jonathana nastupili Popka & Maer, odnosno Dino Popović i Valter Milovan, pulski kantautori pojačani DJ-om Rikom i gitaristom Vedranom Grubićem.

U prvom dijelu glavnu riječ je vodio Popka sa svojim, uglavnom angažiranim i aktivistički obojenim pjesmama da bi u drugom ulogu frontmana preuzeo Maer, koji je do tada uglavnom svirao usnu harmoniku i nešto pjevušio.

Hereza

S obzirom da stalno nešto snima i stvara, predstavio je između ostalog pjesme s albuma "Hereza" nastalog u suradnji s Liviom Morosinom i izveo nešto što bi se moglo nazvati njegovim hitom, a to je "Čabrunići brava gente".

Tako je to bilo u Rojcu (Dejan ŠTIFANIĆ)

Bila je to druga večer programa "Koncerti u dvorištu Rojca", a i ova prva, održana u petak, je bila uspješna zahvaljujući nastupu poznate zagrebačke kantautorice Sare Renar. Prije nje nastupila Klinika Denisa Kataneca, projekt zagrebačkog kantautora, a koncert su otvorile mlade pulske snage, grupa Freaktion, alternativni rock bend školaraca koji sviraju godinu dana, a nastupaju u postavi koju čine Gabriel Radović na gitari, Vasja Šumonja na bas gitari, Toni Drandić na bubnjevima i Maja Šebelić na vokalu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater