POVRATAK S EUROPSKE TURNEJE

UMAŠKA GRUPA MANNTRA PREDSTAVLJA NOVI ALBUM: Od mračnih mitova istarskih šuma do legendi

Pod naslovom "Kreatura", Manntra na novom albumu donose svoj prepoznatljivi zvuk - kombinaciju metal riffova, hard industrial zvukova i tradicionalnih narodnih instrumenata

| Autor: Tea TIDIĆ
Grupa Manntra (Snimio Franz Schepers)

Grupa Manntra (Snimio Franz Schepers)


Ovih dana je objavljen dugo najavljivani novi album Manntre. Pod naslovom "Kreatura", Manntra na novom albumu donose svoj prepoznatljivi zvuk - kombinaciju metal riffova, hard industrial zvukova i tradicionalnih narodnih instrumenata.

Sama najava novog albuma izazvala je velik interes pa je album "Kreatura" skupio fantastične brojke na streaming servisima. U prvom tjednu od izlaska, premašena je brojka od 500.000 streamova samo na Spotifyju, a rasprodani su i svi box setovi na bendovoj službenoj stranici.

Dosad su s nadolazećeg albuma objavljeni singlovi "Nightmare", energična, melodična i zarazna pjesma, zatim "Tanz" gdje je odlično prikazana ljubav i strast između lovca i lovine.

Uslijedio je "Volhov" odnosno Veleš, Bog podzemlja, čarolije, ali i glazbe. U pjesmi je opisana njegova moć kako su je ondašnji ljudi doživljavali i ono što je njima značio u tamnim i starim vremenima.

Vizualno potpuno drugačiji video Manntra je donijela u spotu za pjesmu "Silvermoon", a u njemu su istražili mračne mitove istarskih šuma i legendi.

Zadnja pjesma koja je najavila album je "Königsmord" koji u prijevodu znači ubojica kralja i ta je pjesma zapravo bila najbolja uvertira za novi album.

Bend se prije nekoliko dana vratio sa svoje europske turneje, koju nastavljaju u studenom ove godine.

"Turneja je završila s 20-ak koncerta odsviranih u Njemačkoj i Švicarskoj. Start je bio na festivalu Plague Noire na sjeveru Njemačke, a turneju smo za zada završili također na sjeveru Njemačke na legendarnom Wacken Open Airu gdje dnevno dođe više od 100.000 ljudi.

Imali smo priliku snimiti naš prvi audio/video live za koji se nadamo da će vidjeti svjetlo dana još ove godine! Veselimo se povratku u Njemačku na jesen gdje idemo na samostalnu turneju gdje nas očekuje osam koncerata. Nadamo se da se vidimo uskoro i u Hrvatskoj!", rekao je Marko Matijević Sekul.

Do kraja ove godine slijede veliki koncerti u Hamburgu, Berlinu, Hannoveru, Frankfurtu, Munchenu, Leipzigu, Stuttgartu, Dortmundu… Cijeli album "Kreatura" dostupan je na svim digitalnim servisima na linku https://bfan.link/kreatura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum