VELIKI OBLJETNIČKI KONCERT

TROSTRUKA OBLJETNICA BRUNA KRAJCARA: Pedeset godina života, 40 godina od prve pjesme i 30 od prvog nosača zvuka

Istarski glazbeni bard, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar velikim obljetničkim koncertom u subotu, 27. kolovoza na platou ispred Arheološkog muzeja Istre u Puli s početkom u 21 sat obilježit će tri važne godišnjice

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Bruno Krajcar (Snimio Dejan Štifanić)

Bruno Krajcar (Snimio Dejan Štifanić)


Tri iznimno vrijedne obljetnice - 50 godina života, 40 godina od skladanja prve skladbe te 30 godina od izdavanja prvog kantautorskog nosača zvuka - obilježit će istarski glazbeni bard, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar velikim obljetničkim koncertom u subotu, 27. kolovoza na platou ispred Arheološkog muzeja Istre u Puli s početkom u 21 sat.

Poseban glazbeni doživljaj

Bit će to zasigurno jedan poseban glazbeni doživljaj na jednoj sasvim novoj pozornici, onoj ispred Arheološkog muzeja Istre, koja se pokazala predivnom pozornicom za ljetni dašak glamura usred grada, ali istodobno bit će to i jedna predivna glazbena romantična večer kojom će se zaokružiti ovogodišnje iznimno bogato glazbeno ljeto u Puli.

Naravno, uz slavljenika Bruna Krajcara, na ovom glazbenom eventu nastupit će neki od njegovih glazbenih gostiju s kojim godinama surađuje, a pratit će ga njegov dugogodišnji bend.

Slavljenički koncert višestrukog dobitnika najeminentnije glazbene nagrade Porin i drugih brojnih nagrada besplatan je za sve posjetitelje koji će uz ovu glazbenu poslasticu biti počašćeni vinom, sirom i pršutom zahvaljujući partnerima koncerta.

Poznato je da Bruno Krajcar njeguje jedinstveni glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo, univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. Osobito je vrijedno njegovo djelovanje kojim širi svijest o istarskoj tradiciji i održava živim folklor toga podneblja. Tako primjerice djeluje kao idejni začetnik i umjetnički ravnatelj raznih kulturnih smotri i događaja diljem Istre i šire. Trideset godina radi i kao glazbeni urednik, radijski voditelj i novinar Radio Pule, na kojoj je od 2016. godine glavni urednik.

Začetnik manifestacija

Zatim kao producent, etnomuzikolog, studijski glazbenik, multiinstrumentalist, idejni je začetnik manifestacija kao što su "Maša po starinski" (Sveti Petar u Šumi), "Zarozgajmo na Ćićariji" (Lanišće), "Rakljansko kulturno ljeto - koncerti kod Sv. Agnije", dva klavira s Oliverom (Rakalj), "Fešta prez štrumijenti" (Lindar), "Istarske romantične večeri" (Kršan)…

U svom bogatom i dugogodišnjem glazbenom djelovanju autorski je surađivao s brojnim eminentnim domaćim i inozemnim glazbenicima kao što su Oliver Dragojević, Lidija Percan, Bobby Solo, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Vlatko Stefanovski, Ana i Viktor Vidović, Edim Karamazov, Stjepan Hauser, Tamara Obrovac, Elvis Stanić, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Davor Radolfi, Vanna, Alen Vitasović, Jacques Houdek, Marko Kutlić, Marko Tolja, Putokazi, Tina Vukov i mnogi drugi.

Upravo dio njegovog glazbenog opusa Puljani i gosti ovoga grada moći će poslušati u subotu, 27. kolovoza, kada će Bruno Krajcar još jednom stati pred publikom u svojem rodnom gradu.

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of