LET 3, SAŠA 21 I UMJETNICA SANDA VOLODER

TRIBE U ROJCU: Posljednji koncert prije apokalipse?

| Autor: Mladen RADIĆ


Let 3 pojavili su se opet pred pulskom publikom, ovaj put kako bi izveli pjesme s prva dva albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado"

Ljeto u Dnevnom i koncerti u dvorištu Rojca nastavili su se preksinoć i predstavili su Tribe. Svakog utorka u programu Radio Rojca slušatelji mogu uživati u radijskoj emisiji "Tribe" koju uređuje i vodi Marko Vojnić, a program spaja različite glazbene žanrove u jedno ravnopravno pleme neovisno o ukusima.

El Desperado

Uživo su tako zasvirali Let 3 i Saša 21, a otvorena je i izložba Sande Voloder.

Let 3 pojavili su se opet pred pulskom publikom, ovaj put kako bi izveli pjesme s prva dva albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado". Kako je krenulo proteklih mjeseci, možda je to bio posljednji koncert prije apokalipse. No, nemojmo pretjerivati, publika koja je povremeno djelovala malo ukočeno je uvijek takva, dok ne dobije ono što traži, a onda se razvali. Grupi Let 3 bio je ovo prvi koncert nakon petomjesečne stanke i očito im je nedostajao taj osjećaj svirke pred publikom koja ih ne promatra na streamingu nego je tu pred njima i burno reagira kada joj se nešto sviđa, a ostaje tiha kada je to što se događa baš i ne dira.

Let 3 (Dejan ŠTIFANIĆ)

"Two Dogs Fuckin" i "El Desperado" albumi su iz vremena kada još nije bilo "Djeteta u vremenu", "Izađi mala" ili suradnje sa Sinišom Vucom, no koji su jasno odredili njihov put. Prvi albumi su važni, do njih u pravilu uvijek drže oni najveći fanovi, neovisno o kojem bendu se radi, a koncertni povratak počecima pokazao je da se Let 3 nisu previše udaljili od nekog svog izvornog stila. Malo su ga vremenom dorađivali, ali su i dalje ostali vjerni svojoj rockerskoj energiji koja se napaja riječkim zvukom kao i parodiji ekstravagancije, brkovima, kostimima i perju, no u ovom slučaju bez čepova koje bi ispaljivali iz stražnjih dijelova.

"Sam u vodi", "Ne trebam te", "Fuck famiglia", "Ciklame", "Vjeran pas", "Pokvarena žena" pjesme su koje su obilježile karijeru Letovaca i koje su još uvijek (barem do pojave korone) dio njihovog   repertoara. Njihova najpopularnija pjesma iz tog razdoblja i jedan od njihovih najvećih hitova uopće je "Izgubljeni".

Let 3 (Dejan ŠTIFANIĆ)3 Snimio: Dejan STIFANIC

Publiku koja je to sa sve većim nestrpljenjem željela čuti, što je pokazala i prilično suzdržanom reakcijom na drugi dio službenog seta, Letovci su stavili na čekanje, pustivši pjesmu za sam kraj, tu negdje iza obrade "21st century schizoid man", kada je bilo jasno da, valjda, više ništa drugo nije preostalo nego je došlo vrijeme da se pritisne tipka za završni raspašoj, da publika zapleše i otpjeva refren. Prlja je to iskoristio da se zahvali publici što ih je ovako primila i napunila energijom.

Budite dobri

- Budite dobri, budite snažni, lijepi, uspješni..., poručio im je.

Prije Riječana binu su preuzele pulske snage u jakom sastavu predvođene Saletom Verudom u triju Saša 21, čiji bi se drugi album trebao pojaviti za neka dva tjedna, što je Sale ponosno istaknuo. Preksinoć su tako izveli pjesme s oba albuma, pjevali o otuđenosti, kontejnerima, jetri, svemiru, Vesni i drugim stvarima. Niti na njih, kao niti na Letovce, korona nije utjecala niti ih ostavila bez kondicije za nastupe. Sve je bilo energično taman kako treba jer život mora ići dalje, kakogod.

Saša 21 (Dejan ŠTIFANIĆ)

- To je samo jedan pišljivi virus, konstatirao je Sale. Pišljiv ili ne, dok pišemo ovaj tekst opet se uvode sve veće restrikcije i pitamo se do kada će to trajati.

Večer je počela izložbom vukovarske umjetnice sa zagrebačkom adresom Sande Voloder "Pepé smokes cigarettes" u Karlobaru, no prebacit će se u Dnevni boravak. Ovo je njena druga samostalna izložba, četvrta ukupno, a nastala je iz jedne igre, eksperimentiranja, jer kako umjetnica jako voli geometriju krenula je crtati valjak, pa spajati nekakve linije i onda joj se javio motiv nogu pa je spojila valjak geometrijski lik, koji je dobio noge i ruke i postao Pepé, oživio je kroz igru linija, kako nam je objasnila umjetnica.

Sanda Voloder  (Dejan ŠTIFANIĆ)

- Zapravo jako volim apstrakcije, ali zbog te ljubavi prema geometriji, kroz Pepéa bilježim neke svoje životne situacije, kaže Voloder koja priznaje da u životu funkcionira po "random" filozofiji. "Što mi padne na pamet to bez previše razmišljanja prenesem na papir ili neku drugu podlogu i tako nastane svaka moja priča, štogod da stvaram, ne razmišljam previše", kaže ona. Slike s Pepéom su tako niz životnih situacija, iz jednog običnog života.

Za DJ set su tijekom večeri bili zaduženi Foreigners Everywhere.

Rad Sande Voloder (Dejan ŠTIFANIĆ)(Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum