OD 21 SAT

SVJETSKE GLAZBENE ZVIJEZDE NA FESTIVALU JAZZ IS BACK! BP: Večeras koncert Grožnjan All Stars, u nedjelju finale Croatia Drum Campa

| Autor: Glas Istre
Luis Bonilla (Snimio Milivoj Mijošek)

Luis Bonilla (Snimio Milivoj Mijošek)


Najdugovječniji i najduži mali jazz festival, Jazz is Back! BP, koji se 23. godinu zaredom održava u Grožnjanu, traje do srijede, 27. srpnja, te svake večeri donosi atraktivna koncertna gostovanja etabliranih kako domaćih tako i inozemnih glazbenika, uz koje priliku da nastupe imaju i mladi talenti.

Tako će večeras na terasi Belvedere u 21 sat nastupiti sastav Grožnjan All Stars, kojeg čine trombonist Luis Bonilla, trubač Alex Sipiagin, bubnjar Famoudou don Moye, gitarist Elvis Penava, bubnjar Karlheinz Miklin Jr., pjevačica Lea Lovrenčić, pijanist Joe Kaplowitz, basist Goran Rukavina te bubnjari John Riley & Marko Lazarić.

Ovi glazbeni virtuozi, među kojima je i nekoliko dobitnika prestižne nagrade Grammy, dobro su znani na međunarodnoj jazz sceni, a na koncertu u Grožnjanu predstavit će repertoar autorskih skladbi kao i dobro znanih jazz standarda.

U nedjelju od 21 sat na pozornici Belvedere priliku da se predstave imat će i mladi talenti - i to na večeri "Croatia Drum Camp finale". Naime, u Grožnjanu se od 19. srpnja održava radionica Croatia Drum Camp, gdje su mladi bubnjari i perkusionisti iz Hrvatske, Ukrajine i Slovenije učili sviranje bubnjeva pod mentorstvom Famaudou Don Moyea, Johna Rileya, Karlheinza Miklina Jr. i Marka Lazarića, a u nedjelju će pak predstaviti koncertni program na kojem su intenzivno radili sve ove dane.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a mogu se pratiti i putem live streaminga na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Jazz programe u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Općina Grožnjan, Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu. Partneri festivala su Euro-Unit, Yamaha, Ford, Atlantic grupa, Coca-Cola, Alca, Darovi Rocus, Valamar, San Rocco, Adriatic Holidays i drugi. Više informacija potražite na hgm.hr mrežnoj stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini