OVE SUBOTE

SVE JE SPREMNO ZA PETROVU U LABINU: Bijelo dugme tribute band, DJ i gastro delicije

Pozivamo ovim putem svakoga tko se osjeća slobodno i opušteno da i svojom pojavom, odjevnim predmetom ili frizurom, obućom ili komadom nakita, podsjeti na dane svoje mladosti i bezbrižnosti, a one najsmjelije koji se nisu libili zaviriti u svoj stari ormar ili onaj svojih roditelja, očekuju i nagrade iznenađenja, poručuju iz Grada Labina

| Autor: Branko BIOČIĆ
Nakon pauze došlo je vrijeme za organizaciju Petrove (Arhiva)

Nakon pauze došlo je vrijeme za organizaciju Petrove (Arhiva)


Dugo se čekalo staro normalno i skidanje maski, druženje, izlasci, smijeh i zabava, a čini se da su svi to, s dolaskom ljeta, jedva i dočekali. Došlo je vrijeme za povratak fešti i događanja koja su godinama bila jedan od razloga zašto su se toliko očekivali kraj lipnja i početak srpnja. Grad Labin s veseljem i optimizmom i službeno je tako najavio ovogodišnju Petrovu, koja će se, pod nazivom "RePetrova" održati u subotu 2. srpnja i vraća se na velika vrata u labinsku starogradsku jezgru.

Stari Labin centar zabave

Na šest lokacija, sve jedna od druge udaljene tek koju minutu ugodne šetnje, vratit će posjetitelje u dane kada je stari Labin bio centar zabave, izlazaka i noćnog života, ne samo Labina, nego i šire okolice. Barem na jednu noć udahnut će se punim plućima atmosfera "zlatnog doba" staroga grada. Upravo zato i toliko različitih lokacija, toliko raznovrsnih programa, a sve u duhu vremena koja bude emociju brojnih generacija koje su svoju mladost gradile na krivudavim i strmim uličicama povijesne jezgre.

Početak je kod Đila, igrališta u neposrednoj blizini, koje se za ovu priliku pretvara u pozornicu na kojoj će zvukom i pojavom uskrsnuti jedan od najvećih rock sastava šire regije. Koncert "Bijelo Dugme Tribute banda" svakako je ono što će u Labin toga dana privući najveći broj posjetitelja, vjerojatno i iz drugih krajeva Istre, pa i Primorja. Prava protuteža bit će još jedan koncert, na drugom kraju starogradske jezgre, popularnoj Špini, gdje će se svirati hitovi najznačajnijih domaćih imena novog vala, onog zlatnog doba pop-rock glazbe osamdesetih, kada su naši izvođači stvarali kvalitativno rame uz rame svjetskim zvijezdama.

Na putu od Đila do Špine čak su četiri "stanice", na Trgu, uz bogatu i prigodnu ugostiteljsku ponudu. U predvečernjim satima pozornica je otvorena za brojne mlade glazbene sastave, zborove, orkestre i soliste, koji će nas uvesti u noć zabave i službeni početak ljetnih kulturnih događanja. Od Torjona do Starog trga pred Teatrinom, uživatelji u gastro i eno delicijama doći će na svoje, ponudom vrhunskih

Buvljak ploča i odjeće

Uz prigodnu glazbu uživo ispred Teatrina, put vodi prema Ulici Giuseppine Martinuzzi, pred galeriju Alvona i palaču Negri. Tamo će doajeni labinske DJ scene, DJ Jež i DJ Haris, sa svojih gramofona puštati poznate, ali i avangardnije zvukove zlatnog doba rocka, popa i disca, uz buvljak gramofonskih ploča te retro odjeće i predmeta. Galerije, suvenirnice i atelieri staroga grada bit će otvoreni kroz cijelu večer, kao i Narodni muzej te labinska Gradska galerija, u kojoj se tu večer zatvara izložba Marine Rajšić, svestrane mlade lokalne likovne umjetnice. Pred Galerijom zasvirat će novo ime na labinskoj glazbenoj sceni, duo "Echoes", s repertoarom znanih svjetskih pop-rock melodija iz vremena odrastanja i mladosti gotovo svih generacija.

- Pozivamo ovim putem svakoga tko se osjeća slobodno i opušteno da i svojom pojavom, odjevnim predmetom ili frizurom, obućom ili komadom nakita, podsjeti na dane svoje mladosti i bezbrižnosti, a one najsmjelije koji se nisu libili zaviriti u svoj stari ormar ili onaj svojih roditelja, očekuju i nagrade iznenađenja. "Re-Petrova", vraćanje prvog ljetnog događanja u starogradsku jezgru, vraćanje života, veselja i osmjeha na lica Labinjana i posjetitelja, u subotu 2. srpnja u tonovima mladosti, u stilu u kojem se svatko osjeća najbolje i najslobodnije, kao nagrada za sve one koji su dvije godine bili disciplinirani i strpljivo čekali povratak "među svoje", poručuju iz Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini