Otvara se sezona u labinskom starom gradu

DANAS PETROVA: Otvorenje uz koncert Nine Badrić na starogradskom trgu

| Autor: Branko BIOČIĆ

Uz Ninu Badrić, prisutne će do ranih jutarnjih sati zabavljati Laguna band, dok će na šetalištu San Marco biti tradicionalna zabava uz ples za starije generacije

 

Feštom Petrova danas se službeno otvara sezona zabavnih, kulturnih i umjetničkih događanja u labinskom starom gradu. Već tjednima ne jenjava zanimanje za besplatnim koncertom dive hrvatske pop glazbe, Nine Badrić, koja će na labinskom Titovom trgu nastupiti oko 22.30 sati, kao glavna zvijezda ovogodišnje Petrove. Događanja počinju već u 20.30 koncertom Gradskog orkestra Labin, a nastavlja se nastupima labinskih mažoretkinja, kulturno-umjetničkih društava i mladih labinskih pjevačkih zvijezda. Uz Ninu Badrić, prisutne će do ranih jutarnjih sati zabavljati Laguna band, dok će na šetalištu San Marco biti tradicionalna zabava uz ples za starije generacije. Na Torionu iznad Titovog trga održat će se 8. Galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja na kojoj će sudjelovati sedam maslinara i tri vinara.

Špina će za Petrovu plesati u nešto žešćim ritmovima alternativne rock glazbe. Ove godine posebna je poslastica nastup jednog od najboljih domaćih alter-rock sastava, Kawasaki 3P, a pridružit će im se sjajni suvremeni riječki alternativci Nord, koji su početkom tjedna imali vrlo uspješan nastup na InMusic festivalu, te perspektivni domaći autorski rock bend Solarov. Zbog održavanja Petrove, za sav će promet biti zatvorena cesta prema labinskom starom gradu, od kružnog toka na početku ulice Aldo Negri do gradskog groblja, u vremenu od 19 do 03 sata. Alternativni pravac je, kao i obično, preko naselja Kapelica i Salakovci. Bogat i raznovrsni ljetni program, prepun kulturnih događanja i nastupa eminentnih regionalnih glazbenih zvijezda, 17. po redu Labin Art Republika, započinje u četvrtak, 4. srpnja Labinskim uličnim čarolijama, cjelovečernjim zabavnim programom za djecu i odrasle, dok se dan prije, koncertom ozbiljne glazbe u labinskoj župnoj crkvi, otvara ciklus Klasično ljeto. Svoj koncert otvorenja u idućem tjednu ima još jedna zabavno-kulturna manifestacija na ovom području, Rabac Open Air festival. U petak, 5. srpnja u Beat Beach Clubu besplatan koncert održat će Massimo, a do kraja kolovoza u Rapcu slijedi gotovo svakodnevna kombinacija šarenih likova, predstava, glazbenih poslastica i filmova na otvorenom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum