VRHUNAC POREČKOG LJETA

SEVERINA uskoro nastupa na rivi u Poreču

| Autor: Glas Istre
POREC - SEVERINA

POREC - SEVERINA


Glazbeno-kulturna manifestacija Porečko ljeto, u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča ovoga tjedan donosi prave glazbene i kulturne poslastice za sve gušte. Severina, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda zabavit će sve okupljene u subotu, 20. kolovoza s početkom u 21 sat. Koncert će se održati na porečkoj rivi, a ulaz je za sve besplatan.

Dan ranije, u petak, 19. kolovoza u 21 sat na Trgu slobode nastupit će britansko-hrvatski festivalski orkestar, nova bilateralna inicijativa koju umjetnički vodi međunarodno priznati dirigent Jan Latham-Koenig. Okuplja 20 studenata i nedavne diplomante vodećih konzervatorija u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj, kao pilot događaj za veći program koncerata u budućnosti. Na inauguracijskom koncertu predstavit će se s jednosatnim programom djela Josipovića, Elgara, Griega, Dvoraka i Čajkovskog. U slučaju kiše, koncert će se održati u kazališnoj dvorani (Narodni trg 1).

Pučko otvoreno učilište u porečku starogradsku jezgru vraća festival ulične umjetnosti - Street art Poreč. Od 18. do 24. kolovoza festival će se održavati na više lokacija uz koncerte Zvonimir Šestak Groove Assemblyja, Barbare Munjas i Barbare Blue, dječju predstavu Teatra Naranča Veli Jože, nastupe plesača iz studija Unique i USB Poreč te MOT 08, performanse Đanina Božića i brojnih drugih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum