USUSRET 6. ADRIA SUMMER FESTIVALU

SERGEJ ĆETKOVIĆ: Nakon 23 godine karijere, imat ću tu čast pokloniti se na jednom od najljepših koncertnih mjesta

U subotu, 6. kolovoza nastupit će dvije velike pjevačke zvijezde Tony Cetinski i Sergej Ćetković, a u nedjelju, 7. kolovoza, dolaze dva poznata sastava i to Bajaga i instruktori i S.A.R.S.

| Autor: Mladen RADIĆ
Sergej Ćetković (Snimila Kristina Ćetković)

Sergej Ćetković (Snimila Kristina Ćetković)


Adria Summer Festival se vratio, ali ne na svoje tradicionalno mjesto na medulinskoj rivi, već su nakon pet izdanja organizatori poželjeli naći neko veće mjesto gdje će ugostiti regionalne zvijezde, a to mjesto je pulski amfiteatar. U njemu će u subotu, 6. kolovoza nastupiti dvije velike pjevačke zvijezde Tony Cetinski i Sergej Ćetković, a u nedjelju, 7. kolovoza, dolaze dva poznata sastava i to Bajaga i instruktori i S.A.R.S.

Kako je to nastupati u pulskoj Areni, ispričao nam je Tony Cetinski koji ima već ima puno iskustva, dok će Sergeju Ćetkoviću ovo biti prvi nastup na ovoj pozornici što ga jako veseli.

Trema uvijek postoji

- Ako se ne varam, ovo će biti vaš prvi nastup u pulskoj Areni. U jednom intervju ste spomenuli da vam je to ostvarenje dječačkog sna. Je li trema veća pred takav nastup?

- Da, ovo će biti moj prvi koncert u pulskoj Areni. Nakon 23 godine karijere, imat ću tu čast pokloniti se na jednom od najljepših koncertnih mjesta, te upisati svoje ime među sva ona velika imena poput Olivera, Čole, Arsena i mnogih drugih od kojih sam učio i po čijem sam uzoru gradio svoju karijeru. Trema uvijek postoji, prati me kao sjenka sve do trenutka dok ne ugledam publiku ispred sebe. Tada shvatim da sam svoj na svome i zahvalim Bogu što se bavim najljepšim poslom na svijetu.

- Proučavate li inače mjesto u kojem nastupate, raspitate li se kakva je akustika, pa i kakva je publika?

- Uglavnom se informiram kroz iskustva i koncerte svojih kolega. Držim do toga da ono što predstavljam svojoj publici bude na najvećem nivou i strogo vodim računa o tehničkom dijelu koncerta – o zvuku, rasvjeti…

- Vidio sam da je komunikacija s publikom vrlo važan dio vašeg nastupa. Uvježbavate li i pripremate li se prije nastupa za komunikaciju s publikom, kako verbalnu tako i neverbalnu?

- Naravno, jako mi je stalo da publici poklonim više nego što očekuje. Bilo kakva uzdržanost ili da ne kažem sebičnost se lako osjeti i utječe na publiku i njihov doživljaj. Volim da publika podjednako uživa kako u romantičnim pjesmama i ljubavnim pričama, tako i u nekoj dobroj šali ili vicu koji uvijek bude dio improvizacije, bez priprema ili nekog određenog scenarija.

- Imate, da se tako izrazim, prilično čisti glas. Jeste li ga od nekoga naslijedili ili je on rezultat vježbanja ili, kako se popularno kaže, "rada na sebi"?

Odrastao uz Sanremo

- Prije bih rekao da je on dar od Boga i moje majke koja je imala predivan glas. Sve ostalo je duša, iskustvo i godine rada na sebi.

- Jeste li odabrali taj stil pjevanja i taj glazbeni žanr ili je on, da malo preokrenem, pronašao i odabrao vas? Kada se dogodio onaj trenutak kada ste shvatili da je ovo put kojim želite ići?

- Odmalena sam slušao muziku sličnu onoj koju i sam stvaram. Odrastao uz Sanremo i mnoge druge tada aktualne festivale u našoj zemlji, upijajući trilere Olivera, Kemala, Čole… Već nakon prve snimljene pjesme znao sam da je to moj put i nikada nisam skrenuo s njega, bez obzira na sve vjetrove i pravce koji su se nudili i možda bili isplativiji.

- Da li se romantik rađa ili se romantik postaje?

- Citirat ću sebe: "To čovjek ne bira, to se tako rodi!" Svatko od nas je drugačiji na svoj način, čovjek se s tim rodi ili ne. Mada kako kažu, dar je samo 20 posto, ostalo je rad i trud. Moj otac je bio veliki kavalir i romantik, pa se mogu pohvaliti da sam imao dobrog učitelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum