USUSRET 6. ADRIA SUMMER FESTIVALU

TONY CETINSKI: Osobno nisam znao, a niti sanjao, da bih mogao doživjeti sve što sam doživio

Rad s mladim ljudima je nešto posebno i nešto što me jako ispunjava i, koliko god mogu, trudim se da pomognem svakome. Što se tiče škole pjevanja, sigurno je da postoji veliki interes, no kako sam još uvijek prezauzet poslom, koncertima i putovanjima, nekako smatram da nije još došlo vrijeme za mirni rad u školi. Tako da će to malo pričekati, a kada dođe vrijeme za to, potpuno ću se posvetiti radu s mladim ljudima

| Autor: Mladen RADIĆ
Tony Cetinski (Snimio Boris Štajduhar)

Tony Cetinski (Snimio Boris Štajduhar)


- Nakon što ste nekoliko puta nastupili u pulskoj Areni pretpostavljam da ste dobro upoznali teren i treme više nema? Ili ipak ima?

- Iako mi je pulska Arena dobro poznati teren, treme uvijek ima, što je dobra stvar. Ako trema do kraja nestane, to znači da se sve pretvorilo u rutinu. U tom slučaju mislim da bih potražio nešto drugo čime bih se bavio i prestao s ovim pozivom.

Prilagodba momentu

- Što pripremate za nastup u Areni? Koliko pažnje posvećujete samom konceptu i set listi, imate li prije koncerta planove koje zapisujete ili se dogovorite neposredno prije nastupa?

- Naravno da uvijek imamo dogovoren plan prije nastupa i spremnu set listu, ali se uvijek prilagođavam momentu. Upravo zato će biti najbolje da dođete na moj koncert u Arenu pa na licu mjesta vidite što smo pripremili.

- Što je bilo s vašom školom pjevanja u Opatiji? Pitaju li vas mladi pjevači i pjevačice često za savjete? Koji je najvažniji savjet koji im možete dati?

- Rad s mladim ljudima je nešto posebno i nešto što me jako ispunjava i, kolikogod mogu, trudim se da pomognem svakome. Što se tiče škole pjevanja, sigurno je kako postoji veliki interes, no kako sam još uvijek prezauzet poslom, koncertima i putovanjima, nekako smatram da nije još došlo vrijeme za mirni rad u školi. Tako da će to malo pričekati, a kada dođe vrijeme za to, potpuno ću se posvetiti radu s mladim ljudima.

Romantik

- Što jedan pjevač treba učiniti u karijeri da dođe do toga da poput vas nekoliko puta rasproda prostor kao što je pulska Arena?

- Prvenstveno treba biti vrlo strpljiv, slušati sebe i biti realan u postavljanju svojih ciljeva. Kroz nekih desetak godina rada, skupljanja uspješnih pjesama koje su pronašle svoje mjesto u srcima ljudi, možete očekivati i raditi svoje prve samostalne koncerte. Premda, kao za sve u životu, tako niti za ovo nemate apsolutno nikakvu garanciju da ćete doista i uspjeti kao i opstati u ovome poslu. Stvar je predodređenosti, ili jesi ili nisi. Osobno nisam znao, a niti sanjao, da bih mogao doživjeti sve što sam doživio. Zato sam danas najviše zahvalan Bogu, roditeljima i obitelji na snazi koju dobivam s njihove strane, i iskreno sve to želim svima koji koračaju ovim planetom.

- Da li se romantik rađa ili se romantik postaje?

- Romantik se ne postaje, romantik se rađa romantikom i takav umire.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini