ZAVRŠETAK UZ KONCERT RONALD BRAUS I GOSTI

ROVINJ ART & MORE: Glazba, gluma i moda publici na dar

| Autor: Mladen RADIĆ


Koncert je označio i kraj festivala Rovinj Art & more, a uručene su nagrade za najbolje festivalske interpretacije. Nagrada za najviši umjetnički domet i kulturnu afirmaciju festivala pripala je pijanistu Marijanu Đuzelu. Nagradu Mostovi kultura dobile su Ljiljana Vukelja (glasovir) i Sandra Belić (violončelo), nagradu publike zaslužio Valter Roša, dok je Lidija Horvat Dunjko osvojila nagradu za ulogu Hanne Glawari u opereti "Vesela udovica"

Nakon što je 19 godina Crveni otok i dvorac obitelji Hütterott bio pozornica tradicionalnog rovinjskog koncerta Ronald Braus i gosti, ovogodišnja jubilarna, 20. koncertna edicija održana je ispred crkve sv. Eufemije.

Bogat program

Osim domaćina, Ronalda Brausa koji je izveo nekoliko zanimljivih skladbi i dueta, preksinoć su se ispred crkve zaštitnice grada Rovinja nizali brojni uzvanici. Prva je na pozornicu stupila pjevačica i glumica Vanda Winter. Nakon nje, rovinjskoj se publici predstavio pazinski zbor Roženice pod dirigentskom palicom Ines Kovačić Drndić, uz pjesme "Pismo moja", "Shallow" i "Volare".

Valter Roša i pazinski zbor Roženice (www.fotocarera.hr)

Glasom je publiku osvojila i velika pjevačica te česta Brausova gošća, Lidija Horvat-Dunjko, dok je cijelu večer pratio orkestar pod umjetničkim vodstvom Darijana Ivezića.

Koncert je označio kraj festivala Rovinj Art & more, uz uručenje nagrada za najbolje interpretacije tijekom festivalskih večeri. Nagrada za najviši umjetnički domet i kulturnu afirmaciju festivala pripala je pijanistu Marijanu Đuzelu. Nagradu Mostovi kultura dobile su Ljiljana Vukelja (glasovir) i Sandra Belić (violončelo), nagradu publike zaslužio Valter Roša dok je Lidija Horvat Dunjko osvojila nagradu za ulogu Hanne Glawari u opereti "Vesela udovica".

Himna koncerta "Baj, baj"

Valter Roša, talentirani glumac kojega je rovinjska publika gledala u predstavi "Mistero Buffo" potvrdio je nagradu tako što je svojim gostovanjem nasmijao i oraspoložio sve prisutne, a na simpatičan je način uz publiku također odao počast rovinjskoj zaštitnici, pjevajući pjesmu "Santa Eufemia".

Nova pozornica okupila je publiku ispred crkve sv. Eufemije (www.fotocarrera.hr)

Uslijedila je modna revija Ivice Skoke prva u Rovinju nakon 15 godina, uz koju su odsvirane skladbe Rajka Dujmića. Među manekenkama bilo je zanimljivo vidjeti i Zvonu Vucković.

Za kraj, tradicionalno je otpjevana himna ovog koncerta, "Baj, baj", a party je, uz sve mjere predstrožnosti, nastavljen u restoranu Boa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater