Jubilej poznatog rovinjskog baritona

Ronald Braus: Tri desetljeća bavljenja sakralnom glazbom

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S koncerta

S koncerta


Poznati bariton, rodom Rovinjež Ronald Braus obilježio je u rovinjskoj crkvi sv. Franje 30 godina bavljenja sakralnom glazbom.

- Na svečanom misnom slavlju koje je predvodio biskup Ivan Milovan u koncelebraciji sa svećenicima izvedena su brojna djela sakralne baštine i "Misa Melodica" dr. Jerka Gržinčića. Nastupio je zbor Koralisti sv. Franje iz Rovinja pod mojim vodstvom, dok je za orguljama maestralno muzicirao Davor Ljubić. Kao solisti nastupili su Siniša Galović, Josip Krajačić i Renata Mihelčić. Kako je moj rad velikim dijelom bio vezan uz crkvu sv. Blaža iz Zagreba, prigodnim se govorom obratio mons. Zvonimir Sekelj, kanonik prvostolnog kaptola zagrebačkog, dok je u ime Grada Rovinja riječ zahvale uputio zamjenik gradonačelnika David Modrušan, kazao je Braus.

Ronald Braus rođen je 1973. u Rovinju. Poslije završenoga glazbenog obrazovanja u rodnome gradu i Puli studirao je pjevanje kod profesorice Renate Šeringer u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je 2001. diplomirao solo pjevanje u klasi Dunje Vejzović. Usavršavao se kod uglednih profesora i opernih solista poput Katie Ricciarelli, Ferdinanda Radovana i Cynthie Hansell-Bakić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater