ZAVRŠENO PETO IZDANJE

FOTO / ROCK CAMP PULA: Dubioza kolektiv i mala raja, koncertni rock vremeplov… i nova generacija mladih rockera i rockerica

| Autor: Tea TIDIĆ


Nedjeljnim koncertom na pulskom Kaštelu završen je ovogodišnji Rock Camp Pula. Riječ je o petom izdanju ove edukativne manifestacije, u organizaciji Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula te uz potporu Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule.

Sve je krenulo ove godine 12. srpnja, te je trajalo do 1. kolovoza, a kroz ta tri tjedna polaznici radionica, njih pedesetak, svoje glazbeno umijeće usavršavalo je na radionicama električne gitare, bas gitare, klavira, bubnjeva, saksofona i pjevanja, pod mentorstvom profesora koji inače podučavaju u Čarobnoj fruli.

Tako su ove godine mentori bili Vedran Grubić, Toni Cukon, Toni Selaković, Dean Kolić, Ema Ulemek, Romina Peti, Eric Vojak, Bojan Crnogorčić, Luka Vrbanec i Tatiana Giorgi.

Uz poštivanje mjera

- Zbog epidemiološke situacije, i ove, kao ni prošle godine, Rock Camp nije bio međunarodnog karaktera, no čim bude moguće vraćamo se međunarodnom konceptu. Iz istih razloga, i polaznici su bili podijeljeni u manje skupine te su se radionice održavale uz poštivanje epidemioloških mjera. Upravo zbog tih mjera, Rock Camp se održavao kroz tri tjedna, umjesto standardnih tjedan dana, kaže organizatorica i koordinatorica Tatiana Giorgi.

Radionice su se održale u prostorijama Čarobne frule, gdje su polaznici - od 10 do 18 godina starosti - uz mentore usavršavali svoje sviračko i pjevačko umijeće, a uz to su naučili i 27 pjesama raznih žanrova a sve pod nazivnikom rocka - pa su se tako na repertoaru našle pjesme grupa poput Iron Maiden, Rage Against the Machine, Beatlesa, Amy Winehouse, Red Hot Chili Peppersa, Coldplaya, The Turtles… ukratko - repertoarom je "pokriveno" razdoblje od samih početaka rocka, pedesetih godina, pa sve do danas.

Pravi rock vremeplov polaznici su predstavili na završnom koncertu, u nedjelju na pulskom Kaštelu, pred 300-tinjak posjetitelja, među kojima je bilo i dosta turista. Važno je napomenuti - svi posjetitelji i izvođači su za prisustvovanje morali imati COVID potvrdu. Polaznici su složni u jednom - odlično je svirati i učiti, no najbolje od svega je svirati pred publikom, koja je izvedbe mladih glazbenika bogato nagradila aplauzima. A sudeći po predstavljenom - u Puli nema straha za budućnost rock, jer je i ove godine u Pula Rock Campu stasala jedna nova generacija mladih rockera i rockerica.

"Jam session" s Dubiozom

Ovogodišnji Rock Camp Pula imao je i "uvertiru" - svjetski znani Dubioza Kolektiv pozvali su dio instrumentalista s Rock Campa, ili kako iz Dubioze kažu - "mala raja iz Rock Campa" - da im se pridruže na spontanom jam sessionu u uvali Soline. Atmosfera je bila odlična, svirka još bolja, a sve to zabilježeno je u video spotu koji su snimili NuNu Production te je montirao Mirza Ajnadžić, a koji se može pogledati na Facebook stranici Dubioze kolektiva.

Ovo nije prva suradnja Dubioze Kolektiva i Rock Campa Pula - podsjetimo, na koncertu Dubioze u pulskoj Areni u pjesmi "Pionirska" na pozornici su im se pridružili i pjevači i pjevačice iz Rock Campa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini