OD 5. DO 7. SRPNJA

RISE UP FESTIVAL: U Poreč stiže Sean Paul!

| Autor: Zoran ANGELESKI

Paul je reper i producent s Jamajke kojem će ovo biti drugi nastup u Hrvatskoj. Većina njegovih albuma nominirani su za nagradu Grammy, a dva svjetski poznata hit singla su mu "Get Busy" i "Temperature"

Istaknuta danchall zvijezda Sean Paul premijerno će u Istri nastupiti na ovogodišnjem Rise Up festivalu koji se od 5. do 7. srpnja održava u Poreču, a osim njega u tri večeri nastupit će i drugi istaknuti svjetski i regionalni izvođači raznih glazbenih žanrova.

Sean Paul će nastupiti treće, zadnje festivalske večeri u nedjelju, nakon uvodnog nastupa domaće grupe Connect te popularnog srpskog hip-hopera Raste. Sean Paul Francis Henri reper je i producent s Jamajke, kojemu je ovo drugi nastup u Hrvatskoj. Većina njegovih albuma nominirani su za nagradu Grammy za najbolji reggae album, a "Dutty Rock" je album koji je prestižnu nagradu osvojio 2003. Njegova dva svjetski poznata hit singla- "Get Busy" i "Temperature" - bile su broj 1 na top ljestvicama u SAD-u i svijetu. Sean Paul je surađivao te realizirao top singlove kao što su "Baby Boy" s planetarno popularnom zvijezdom Beyoncé, "What About Us" s The Saturdays, "Rockabye" s Clean Bandit te "Cheap Thrills" sa Siom.

Prva večer, petak 5. srpnja bit će posvećena progressive i tech-house muzici koji predvodi Hernan Cattaneo, pionir argentinske i svjetske progressive-house scene. 'El Maestro', kako ga mnogi zovu, iznenađenje JE ovogodišnjeg Rise Up festivala koje sa sobom nosi izvanredne setove 'old-school' elektronike. Cattanea u petak prate bosansko-hercegovački duo After Affair te još neka imena domaće elektronske scene.

U subotu 6. srpnja nastupit će Željko Joksimović, DJ RetroVision te istaknuto aktualno svjetsko ime Don Diablo koji je trenutačno sedmi na ljestvici svjetskih DJ-jeva (Top 100 DJs - 2018 list by DJ Mag). Prošle godine Don Diablo objavio je svoj drugi album "Future", dok je u listopadu prošle godine bio rangiran kao najbolji svjetski "DJ supported producer" prema 1001Tracklists stranici.

- Vjerujemo kako će dolazak Seana Paula privući na tisuće ljubitelja moderne glazbe u Hrvatsku, Istru i Poreč. Upravo zbog planova turneje Seana Paula, festival će trajati tri festivalska dana, s nedjeljom kao zadnjim i udarnim danom, ističu organizatori.

U protekle su tri godine na Rise Up festivalu nastupali Rita Ora, John Newman, Roger Sanchez, Icona Pop, RedFoo, Rudimental, Faithless, Sister Bliss, Shaggy, Inna, Vanillaz te mnoga poznata domaća i regionalna imena. Plava Laguna generalni je sponzor eventa kojim se otvara špica turističke sezone u Poreču.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater