NOVI VIRALNI HIT STIŽE IZ PULE

VIDEO / Pulski hip hop trio BŠŠ poručuje: Korona? PERITE RUKE, KAŽE NAM NONA

| Autor: Tea TIDIĆ

I dok mediji kontinuirano izvještavaju o galopirajućoj epidemiji koronavirusa, koji svoj epicentar u Europi ima u nama susjednoj Italiji, hip hop trio BŠŠ iz Pule na duhovit način odlučio je progovoriti i odgovoriti na ovu globalnu pošast.

Ovaj sastav čine Emanuel Burić, Alex Šverko i Jure Šiško, koji su napisali tekst te snimili vokale, za beatove, mix i mastering je zadužen Zepelin Beats, produkciju Kuki Beats, a video su editirali i producirali Jure Šiško i Alex Šverko.

U pjesmi osim što na ciničan i britak način progovaraju o problemu o kojem u zadnje vrijeme gotovo svakodnevno razgovara većina svjetskog stanovništva, donose i odličan groove koji osvaja slušatelja na prvu. Aktualna tema i odlično složena pjesma zasigurno su razlog što je ovaj video spot u kratkom vremenu postao apsolutni viralni hit te su ga pogledale tisuće ljudi.

O poruci pjesme, Alex Šverko je na svom Facebook profilu napisao:

- Duboko se nadam da će ova pjesma postići još veći uspjeh i da će našu poruku razumjeti što više ljudi! Bilo je par komentara u kojima su neki rekli da ismijavamo druge kulture, ljude, probleme. Ali jednostavno, uvijek će biti tu netko tko neće razumjeti dubinu nečega. Ja ću vam reći da to nije istina, ne ismijavamo nikoga i mi smo tu da širimo ljubav i uživamo, jer mi to volimo!

Moramo se probuditi i ne dozvoliti da Više sile od nas rade mangupe i da nam prikazuju svakakve gluposti i laži kako bi nad nama imali monopol i skretali našu pažnju s bitnijih situacija i problema. Iskreno, duboko se nadam da je koronavirus kao što smo ga mi prikazali u našoj pjesmi, a da nije nešto stvarno ozbiljno kao što ga prikazuju medijske histerije.

Možemo se svi mi žaliti kako u našoj državi, ili svijetu, nešto ne valja, ali ako se samo žalimo, a ništa ne uradimo, neće biti nikakve promjene!, poručuje Alex.

Iza ovog projekta stoji ekipa koja je omogućila da se pjesma i video realiziraju - to su Noa Čalić, Ivan Retkovac, Lorena Martinčić, Igor Šverko, Greta Šverko, Tatiana Šverko, Alec Kontošić, Ema Skira i Luka Blašković.

Kako je krenula cijela ova priča, otkriva nam Alex Šverko:

- Mi zapravo nismo band makar su nas tako nazvali, već samo smo ekipa iz kvarta, s Verude i Vidikovca. Jednog dana sam se vraćao sa skijanja iz Austrije, čitao sam vijesti o koroni, i jednostavno više nisam razumio što je istina od onoga što su mediji pisali… Htio sam napraviti pjesmu, obratio sam se svojim prijateljima, Emanuelu Buriću i Juri Šišku, i u desetak dana složili smo cijelu pjesmu i snimili spot. Svi zajedno smo smislili tekst, no završni "touch" je dao Manuel Burić koji ima iskustva u repanju, te je definitivno dodao "šlag na tortu" u pjesmi. Za melodiju nam je pomogao Noa Čalić, te smo kod njega kući snimili audio snimku pjesme. Spot smo snimali s fotoaparatom i sami smo ga montirali ja i Jure Šiško u dvije noći, imamo iskustva s video obradom, i objavili spot, i to je to, kaže Alex.

Spot je u samo dva dana od objave na YouTubeu pogledan više od 10.000 puta te je postao viralni hit. Pitali smo Alexa - jesu li očekivali ovoliki uspjeh?

- Nismo očekivali da će spot biti toliki uspjeh i to nas je malo zateklo nespremne - dobili smo pozive da pošaljemo pjesmu na radio, međutim nismo imali ništa spremno, stoga sad radimo na tome pa ćemo vidjeti gdje će to završiti. Sigurno ćemo nastaviti s pjesmama, imamo neke projekte u pripremi - većinom pjesme i videa, a šta dalje - vidjet ćemo po reakciji publike i trudit ćemo se da budemo aktualni, zaključuje Alex.

O čemu govori pjesma - dovoljno govori naslov - a tekst pjesme definitivno nema smisla ovdje citirati. No, svim ljubiteljima sarkastičnog i duhovitog komentiranja naše svakodnevnice, preporučujemo da na YouTubeu potraže i poslušaju pjesmu BŠŠ "Korona".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater