IN MEMORIAM (1969-2021)

Preminuo Aleksandar Alex Bijažić, frontman sastava Devastation i voditelj projekta "Pula Rock City"

| Autor: Nenad Marjanović Fric
Aleksandar Alex Bijažić na nastupu u Metal Festu Pula 2018. godine (Snimila Tea Tidić)

Aleksandar Alex Bijažić na nastupu u Metal Festu Pula 2018. godine (Snimila Tea Tidić)


Nema više Alexa Bijažića, nema više čovjeka za kojeg smo mogli tvrditi da je najbolji poznavatelj pulske rock scene ali "alfa i omega" svjetskog metala.

Alex potječe iz rock obitelji, tata Dinko bio je začetnik pulske rock scene kroz bendove Bit Stones i Logaritmi, a brat Kristijan je poznat kao bubnjar brojnih pulskih bendova. Unatoč činjenici da je pjevao u brojnim pulskim i varaždinskim sastavima (zadnjih godina zbog ljubavi je preselio u Varaždin) najveći trag ostavio je kao vokal sastava Devastation s kojima je imao velik broj zapaženih nastupa. Aleksandar Alex Bijažić bio je ikona istarskog rocka, najveći kolekcionar i poznavatelj pulske rock scene i osoba koja je obožavala Istru. Kad god je nešto trebalo provjeriti zvalo se Alexa i tek tada je stvar bila i službeno potvrđena.

Brojna izdanja, pa projekt Pula Rock City odvajala su Alexa od drugih običnih ljubitelja rocka. Prije nekoliko mjeseci, ne sluteći ništa crno, odajući počast bendovima svoje mladosti snimio je pjesme "Mi smo ovdje samo zbog para" KUD-a Idijoti i proročansku "Saznao sam dijagnozu" Atomskog skloništa.

Dijagnoza Aleksandra Alexa Bijažića nije bila dobra, no unatoč tome pulska scena i prijatelji iz Varaždina i cijelog svijeta vjerovali su u čudo. Njegova zadnja poruka koju sam primio glasila je: "Ne treba ništa dragi, ja sam nabrijan da ga sjebem i pun pozitivne energije od mnoštva vas, jedva čekam ponedjeljak, hoću to van iz glave, a onda ćemo lako. Pozdravi mi ekipu, molim te... Alex".

Alex nije uspio, ali ostaje neizbrisiv trag jednog dečka iz Pule koji je volio muziku i ljude i čovjek kojeg nisi mogao ne voljeti.

Putuj nebeskim prostranstvima dragi Alex, tvoja te Pula neće zaboraviti. A i ne zaboravi: Pula to je raj! Čekamo te...

Grupa Devastation 1986. godine

Grupa Devastation 1986. godine

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater