DANI GROŽĐA

POGLEDAJTE VIDEO: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra oduševili publiku u Bujama

| Autor: Duška PALIBRK
(Duška PALIBRK)

Bujski Dani grožđa ugostili su u subotu katalonski internacionalni sastav Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Prvi put u Istri, na središnji su trg starog grada privukli brojne ljubitelje tradicijske glazbe u suvremenoj obradi. Zrače zaraznom energijom pa ne čudi da i ovdje već imaju fanove koji su ciljano došli na koncert iz Pule i ostalih istarskih mjesta, zajedno s posjetiteljima fešte grožđa, te su uglas s njima pjevali i mladi i stari. Na repertoaru se našlo poprilično balkanskih pjesama, makedonskih, bosanskih, srpskih, uz romske, libanonske, katalonske...

Savršene glasovne mogućnosti, ali i scenski nastup te karizma ženstvene i strastvene krhke pjevačice, Katalonke Sandre Sangiao začarali su i muškarce i žene u publici.

Može se reći da je "ukrala" svu pažnju okupljenih pa su tek za njezina izbivanja s pozornice radi kraćih predaha, izvrsni instrumentalisti u bendu dolazili do punog izražaja. Na kontrabasu je Ivan Kovačević iz Srbije, klarinetisti Joaqun Gil i Daniel Carbonell su iz Malage odnosno Španjolske, harmonikaš Mattia Schirosa je Talijan, gitarist Julien Chanal Francuz, Stelios Togias na udaraljkama Grk, a violinist Oleksander Sora Ukrajinac.

Koncert su okončali naslovnom pjesmom sa svog albuma "Od Ebre do Dunava", gdje se poigravaju s "Ay, Carmelom", pjesmom španjolskih revolucionara.

Nakon dva sata odlične svirke, nasmijani su se spustili s pozornice, gdje su na štandu prodavali svoje albume i strpljivo se fotografirali sa svima koji su to poželjeli. A takvih je bilo poprilično.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini