ALTER ROCK

POGLEDAJTE VIDEO / Riječki Soulcase predstavljaju debitantski singl "The Attic"

| Autor: Glas Istre
Soulcase

Soulcase


Novoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl "The Attic" kojim najavljuje nadolazeće EP izdanje "Devour".

"The Attic" objedinjuje osjećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim rifovima i pjevnim melodijama. Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama.

Video za pjesmu je od danas dostupan na YouTube-u, a sama pjesma i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i miksani su u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u cijenjenom američkom Sterling Sound studiju u Nashvilleu.

Soulcase su započeli s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.

Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Također, na njihov zvuk i tekstove snažno utječu blisko povezane umjetničke forme poput filma i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom