POREČKO-PULSKI SASTAV

POGLEDAJTE VIDEO / Prvo su rekli "Ruke gore", a sad Tacoor poručuju: "GIMISOM LOVE"

| Autor: Tea TIDIĆ
Tacoor

Tacoor


Porečko-pulski funk / disco / hip-hop sastav Tacoor svojim unikatnim glazbenim izričajem i imidžom definitivno je jedinstvena pojava na domaćoj sceni.

Već su se predstavili prvim singlom "Ruke gore", a ovih dana objavljen je i novi osebujni singl - "Gimisom Love", za koji je snimljen i spot.

Pjesma ima zarazni pulsirajući disco ritam s elementima funka, rocka housea i nezaobilaznog trasha, a sve prikazano kroz prepoznatljivi video spot Mladena Đakovića, koji je ujedno i vokal i tekstopisac Tacoora.

Tonski zapisi Tacoora nastali su kod producenta Davorina Poropata, miks je radio Robert Meister, a mastering Filip Motovunski.

- Većina kadrova je snimljena u porečkom Byblosu za vrijeme trajanja festivala "Collegium Spring Break", a pjesma koja obrađuje anegdotalnu situaciju u kojoj smo se svi više-manje našli, zagovara i nenasilno rješavanje problema, poručuju iz Tacoora.

Članovi benda zadnjih mjeseci intenzivno snimaju svoj prvi album koji bi trebao izaći sljedeće godine, a u međuvremenu planiraju izbaciti nekoliko singlova s pratećim video spotovima.

Frontman Tacoora Mladen Đaković redatelj je više od 60 video spotova za domaće izvođače, te autor niza dugometražnih dokumentarnih filmova, a basist Marko Bolković autor je festivala svjetlosti Visualia, pa je Tacoor zamišljen kao multimedijalni audio-vizualni projekt, koji se tek treba ostvariti u nekim boljim vremenima, kada počnu koncerti.

Zasad je ta komponenta zastupljena samo kroz "filmske" komponente s karikiranim protagonistima u video spotovima.

Tacoor (Snimio Manuel Paljuh)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of