NOVI SINGL

POGLEDAJTE VIDEO / "Meksikanka" - dobri duh Zemlje Kamenog Bizona u art svijetu narančastog riječkog kolektiva Mrave brojim

| Autor: Tea TIDIĆ
Mrave brojim na Derivat festivalu u Zadru (Snimio Stipe Surać)

Mrave brojim na Derivat festivalu u Zadru (Snimio Stipe Surać)


Riječki narančasti art kolektiv Mrave brojim objavio je novi - peti po redu i završni singl s albuma "Zemlja Kamenog Bizona". Riječ je o pjesmi "Meksikanka", a evo i nešto više o ovom singlu:

- Osjećali smo da bi bez njega (ovog singla) priča iz Zemlje Kamenog Bizona ostala nedovršena. To je pjesma koja je zadnja nastala i koja (uz izuzetak glazbe iz računalne igrice Mravobroj) zatvara ovaj album.

Meksikanka je dobri duh Zemlje Kamenog Bizona, a njen dućan je kultno mjesto okupljanja sve pozitivne energije, mjesto svih važnih događaja i mjesto na kome možeš kupiti sve što ti je potrebno za putovanje i život u Zemlji Kamenog Bizona, možeš sresti bilo koga, upoznati nekog novog putnika, dobiti sve potrebne informacije i razmijeniti brojna iskustva s moćnim narančastim Indijancima, samo pazi da ne probudiš Diva Snenog, rekao nam je Gospođo Pitomi u povodu izlaska singla, te dodao:

- Posebno hvala zboru "Zvijezde i diode" na sudjelovanju. Ne bojte se, poslušajte, pogledajte i zavirite čega sve ima u dućanu kod visoke crne Meksikanke, kaže Gospođo Pitomi.

Tekst i glazba napisao je Gospođo Pitomi, a ovu skladbu izvode pjevač i gitarist Gospođo Pitomi, klavijaturist i bas gitarist Zoki Oktava, bubnjarka Sunce Mamino, dok je Gospodin Morski svirao vlastoručno izrađen instrument ražu.

Na ovoj pjesmi još gostuju Katia Juroš kao prateći vokal te Zbor Zvijezde i diode.

Produkciju su napravili Matej Zec i Mrave brojim, a mix i mastering Matej Zec u Studiju G.I.S.

Inače, kolektiv Mrave brojim pristupa multimedijalno svom umjetničkom izričaju, pa tako uz glazbu na svojoj Facebook i web stranici imaju i igru Mravobroj, koja neodoljivo podsjeća na jedan vintage evergreen među igricama - a možete je igrati na ovom linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater