SPOT ZA NASLOVNU PJESMU ALBUMA

POGLEDAJTE VIDEO / "CALL ME UP" MIRIIAM PROGLAŠEN JEDNIM OD ALBUMA GODINE

| Autor: Glas Istre
Miriiam (Snimila Marina Uzelac)

Miriiam (Snimila Marina Uzelac)


Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s nedavno objavljenim albumom "Call me Up" oduševila je i kritiku i slušatelje.

Hrvoje Horvat u recenziji njenog albuma navodi:

"Pa tako prvijenac Miriiam "Call Me Up" odmah ulazi na popis najboljih albuma godine kao jedno od iznenađenja na samom kraju sezone... Zagrebačka kantautorica neko je vrijeme provela u Londonu što se osjeti, ne samo u intonaciji materijala nego i u glatkoj izvedbi koja je poput ruke i rukavice, tj. benda, spojila izvrsne pjesme i majstorsku sviračku egzekuciju... Nakon EP-a "Heavyless" iz 2018. "Call Me Up" s deset pjesama je poput cjelovečernjeg noir - filma, s kojim se Miriiam - pjeva izvrsno na izvrsnom engleskom jeziku - postavlja u niz domaćih kantautorica s albumima kompatibilnim onima iz SAD-a ili Velike Britanije".

Album je sniman tijekom perioda lockdowna, a većina pjesama je snimljena u Penthouse studiju u Katranu. Osim same Miriiam koja je napisala glazbu i tekst za sve pjesme, na albumu se nalazi i veliki broj gostiju glazbenika.

"Na svim pjesmama bubanj je odsvirao Daniel Kadijević, a uspjeli smo čak nagovoriti i Davora Rodika (Majke) da nam snimi pedal steel. Klavir i harmoniku je snimio Fran Šokić, a Jura Hotko (Pavel) odsvirao je klavir na "Stelli". Backove su nam otpjevale Tara Jelovac (JeboTon) i Hana Blažević, a trombon je na "Knotu" snimio Antun Aleksa (JeboTon, Porto Morto...)".

Na digitalnim servisima, Miriiam u samo 15 dana od objave albuma prvijenca broji više od 50.000 preslušavanja albuma i pjesama samo na digitalnoj platformi Spotify.

"Sve je nekako išlo spontano, ali opet vrlo isplanirano i s jasnim konceptom i vizijom kakav album želimo. Ja sam konačno, nakon desetak godina samostalnog i često osamljenog sviranja, izašla iz košulje kantautorice koja je sama s gitarom i otvorila prozor novim idejama i ljudima. Uskoro ćete me moći čuti na svirkama s bendom", rekla je o planovima i nadolazećim promocijama albuma.

Spot je snimio, montirao i režirao Pavle Kocanjer, a sniman je na vrhu Katrana.

Album u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a iduće godine će dobiti i svoje fizičko izdanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum