IZA KULISA

PJEVAČKA DIVA U ISTRI SNIMILA SPOT ZA NOVU PJESMU: "Ima te" Tereze Kesovije s kadrovima rijeke Mirne, Motovuna, Poreča i Limskog kanala

| Autor: Mladen RADIĆ


Katja Restović je duša od osobe, duša od žene koja se maksimalno žrtvuje. Svi smo bili požrtvovni, cijela njena ekipa, radeći po toj silnoj vrućini. Ako vam kažem da je finale spota sniman na liticama iznad Limskog kanala, onda znate u kojoj mjeri je to bio zahtjevan posao, kazala je Tereza, kojoj je ovo bio prvi put da je snimala spot u Istri, ali ne i prva suradnja s Katjom Restović

Tereza i Katja Restović - međusobno poštovanje, ljubav i povjerenje

Glazbeni spot za pjesmu "Ima te" legendarne Tereze Kesovije sniman je proteklih dana na više mjesta u Istri. Snimalo se na lokacijama rijeke Mirne i Motovuna te Limskog kanala, dok su portreti snimani u porečkom kazalištu i u BO Hotelu Palazzo Poreč. Aljoša Šerić je skladao glazbu i osmislio tekst pjesme, a aranžman potpisuje Goran Kovačić-Gorki. Dallas Records je izdavač. Spot za pjesmu "Ima te" režira i montira Katja Restović, a njenim radom oduševljena je i velika glazbenica.

Veselo divna energija

- Katja Restović je osoba čiji se talent širi poput lepeze svakim danom. Nju znaju baš svi, ali ono kako je ja znam ne poznaju je mnogi, znam njenu dušu, znam tu njenu veselo divnu energiju, njeno znanje. Željela sam da baš ona režira spot za tu divnu pjesmu "Ima te", za koju je melodiju napisao Aljoša Šerić, kao i tekst koji je posebno fantastičan, a sasvim neobičan aranžman napravio je Goran Kovačić-Gorki. Tražila sam tko će mi tu divnu pjesmu oblikovati u jedan, ne bih rekla spot, nego kratki filmić od četiri i nešto minute. Sjetila sam se Katje s kojom sam radila prije nekih deset godina, kada je napravila jedan božanstveni crno-bijeli spot, i onda sam mislila koga ću pitati da mi da njen broj telefona. Broj mi je dao Bruno Krajcar. Kada sam je nazvala, Katja je bila toliko sretna, toliko ushićena da ju zovem i da joj to predlažem, i rekla je: "Ja sada sve rjeđe radim, ali ovo moram napraviti", a kada je čula pjesmu kazala mi je: "Tek sad sam sigurna da ovo moramo napraviti". Katja je jedna duša od osobe, duša od žene koja se maksimalno žrtvuje. Svi smo bili požrtvovni, cijela njena ekipa, radeći po toj silnoj vrućini. Ako vam kažem da je finale spota sniman na liticama iznad Limskog kanala, onda znate u kojoj mjeri je to bio zahtjevan posao. Ne mogu ništa drugo reći nego da osjećam jednu ogromnu ljubav i poštovanje prema toj osobi koja se zove Katja Restović. Divno je sve napravila, kaže Tereza kojoj je ovo prvi put da je snimala spot u Istri.

Snimali četiri dana

Katji Restović je ovo četvrti video spot koji je snimila za Terezu, i uvijek ističe kako je ta suradnja od prvog trenutka za nju bila važna i posebna.

Sa snimanja novog spota Tereze Kesovije

- Duboko se divim Terezi, od prvog trena kada sam je upoznala a to je bilo prije nekih 15-ak godina. Ovaj kratki film, nazovimo to tako, je njoj i meni izuzetno važan. Pjesma je vrlo posebna, drugačija i snažna. Aljoša je to sjajno napravio, a ona vrhunski interpretirala. Snimanje je trajalo četiri dana i bilo je izuzetno naporno zbog vrućine, ali i zahtjevnosti, no svi nestrpljivo čekamo premijeru i reakciju publike. Promocija spota planira se krajem rujna u Zagrebu u realizaciji Dallas Recordsa. U zadnje vrijeme zaista rijetko radim glazbene video spotove jer radim samo ako me se dojmi pjesma ili ako je izvođač moj dragi prijatelj. Tereza i ja razumijemo se bez riječi. Rijetka su takva prepoznavanja, međusobno poštovanje i ljubav te beskrajno povjerenje. Zato je užitak zajedničkog stvaranja maksimalan, a to je prava rijetkost, kaže Katja Restović.

Sa snimanja novog spota Tereze Kesovije

Kameru, rasvjetu i postprodukciju potpisuje Josip Ružić za Rose Art iz Kaštelira uz asistenticu Tereziju Ružić. Za audio play bio je zadužen Filip Ružić, a Zvonko Brizić brinuo je za prijevoz vozila. De Rigo Vision Hrvatska d.o.o. i Vedran Cvek, ustupili su vozilo za snimanje i sunčane naočale koje je Tereza koristila na snimanju. Make up je radila Irena Herceg, a asistent Katje Restović bio je Patrik Darrer, koji je snimao making of te brinuo o dozvolama za snimanje i lokacijama. Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević snimili su i mnoštvo fotografija na setu.

Sa snimanja novog spota Tereze KesovijeFinale na Limskom kanalu Sa snimanja novog spota Tereze Kesovije

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini