GLAZBENI PROJEKT

PIONIRSKI DOM S PONOSOM PREDSTAVLJA: Nova ploča! Nova ploča!

  Audiofili koji traže bogato instrumentalizirane ploče gdje mogu razabrati svaki zvuk, kao i vinilni fanovi koji žele da im glazbeni sadržaj što bolje zvuči došli su na svoje pa ubuduće, osim slušanja putem stream servisa, prve dvije rezidencije odsada mogu čuti i putem svojih gramofona, a ujedno zadovoljiti i svoju kolekcionarsku strast

| Autor: Zoran ANGELESKI
Rezidencija 'Pionirski dom'

Rezidencija 'Pionirski dom'


Kolikogod sada, u ovim čudnim, ustajalim, šund vremenima kvaliteta često prolazi u tišini i bez odjeka, pulska i bitno šira scena obogaćena je za dva vrijedna izdanja, čiji će najbolji kritičar, uvjereni smo, biti opet to isto - vrijeme.

Na čelu s višestruko nagrađivanim pulskim producentom Edijem Cukerićem, udruga Tondak s ponosom predstavlja svoja dva nova vinilna izdanja Rezidencije Pionirski dom, međunarodnog studijskog susreta koji spaja aktere suvremene glazbe s autorstvom pjesnika.

Tijekom ovog mjeseca ova je udruga realizirala i objavila prve dvije rezidencije na vinilnim izdanjima i tako zatvorila krug koji je započet 2017. i 2018. godine, kada su materijali prvi put bili objavljeni u digitalnom obliku.

Svjetski trendovi

Radi se o suradnji glazbenika i pjesnika Aleksandra Stojkovića ST (Goribor) i nagrađivanog trombonista i pijanista Luke Žužića (Big Band HRT-a) te, na drugoj rezidenciji pjevača i frontmena grupe Zoster Marija Knezovića (Zoster) i svjetski profiliranog drum&bas producenta Filipa Vrtarića (Filipa Motovunskog).

Audiofili koji traže bogato instrumentalizirane ploče gdje mogu razabrati svaki zvuk i vinilni fanovi koji žele da im glazbeni sadržaj što bolje zvuči došli su tako na svoje pa će ubuduće osim slušanja putem stream servisa, prve dvije rezidencije Pionirskog doma odsad moći čuti i putem svojih gramofona, a ujedno tako zadovoljiti i svoju kolekcionarsku strast.

Udruga Tondak je odlučila pratiti svjetske trendove i svoja najkvalitetnija izdanja u budućnosti objavljivati na vinilima.

- Premda vinilne ploče danas predstavljaju relikt prohujalog vremena, one ipak bilježe tržišni rast, a u ovom slučaju posrijedi je, zapravo, želja za što boljim zvukom te prezentacija rada udruge na popularnom fizičkom mediju, kaže Cukerić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater