HLADNO PIVO I PRIJATELJI SNIMILI NOVU PJESMU

VIDEO / OVO ĆE PROĆI Mile Kekin: Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvjere da je taj refren istinit!

| Autor: Mladen RADIĆ

Na poziv Mile Kekina, u pjesmi i spotu optimističnu poruku "Ovo će proći", uz Hladno Pivo šalju i Gibonni, Remi, Mrle, Ivanka Mazurkijević, Zoran Šprajc, Amira Medunjanin, Dino Šaran, Saša Antić i druga poznata lica koja su se spojila online iz svojih domova

Situacija s potresom u Zagrebu i koronavirusom nagnala je i Hladno pivo da kroz pjesmu poruči "Ovo će proći", a pritom su Mile i ekipa iz benda ujedinili snage s poznatim imenima domaće scene. U pjesmi i spotu tako optimističnu poruku šalju i Gibonni, Remi, Mrle, Ivanka Mazurkijević, Zoran Šprajc, Amira Medunjanin, Dino Šaran, Saša Antić i druga poznata lica koja su se spojila online iz svojih domova.

Izazovan projekt na daljinu

Tekst i glazbu pisao je Mile Kekin, a tehnički vrlo izazovan projekt na daljinu, s brojnim gostima u pjesmi, završio je producent Denis Mujadžić Denyken.

"Sve je krenulo u nedjelju, u 6:24 ujutro. Iz sna nas budi snažan potres kakav se ne pamti u glavnom gradu Hrvatske. Prestravljeni iskačemo iz kreveta, ne znamo što se događa. Vani je pandemija epokaliptičnih razmjera, vlasti apeliraju da ostajemo doma, potres nas tjera van iz kuća", priča Kekin

Zovem sve koje znam

"Još u pidžami čekamo u autu žena, klinci i ja. Nemam pojma što čekamo. Možda da režiser vikne da je scena snimljena. Na radiju govore da ne idemo van zbog korone, ali da izađemo iz kuća zbog zemljotresa. Susjednoj zgradi se urušio krov. Srećom, nitko nije stradao. Susjedi stoje zbunjeni i promrzli na hladnoći, pada sitni snijeg. Žena mi kaže da krenem bilo kuda, samo da krenem. Vozimo nadrealni slalom smrskanom Ilicom. Krivudajući među ruševinama pitam se što je sljedeće nakon pandemije i zemljotresa. Hoće li se iza Medvednice pojaviti Godzilla da nas sve razbaca k'o lego kockice? Noć prije napisao sam pjesmu o ovoj neukusnoj šali od vremena u kojem živimo. Tad me morila samo korona", priča Mile koji u jednom trenutku shvaća da mu za taj refren nešto nedostaje, ili netko.

"Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvjere da je taj refren istinit. Zovem sve koje znam da mi snime taj refren mobitelima, prvo susjeda Shemsu 69 iz Brkova, Edu Maajku, zovem Sašu iz TBF-a, starog drugara Goluba iz Goblina, Dubiozu, Šarana iz Štuka, Amiru Medunjanin koju ne poznajem, ali mi se čini skroz ok, zovem Gibonnija, znanstvenika Igora Rudana čiji sam veliki fan, zovem Šprajca, Sokija iz Elvis Jacksona, Rambo Amadeusa, Ivanku Mazurkijević i Mrleta iz Leta 3, Remi, Vojka V i, naravno, zovem i moje momke iz Piva i svi, ama baš svi do jednog, pristaju da mi ponove jedino što sad želimo čuti - da će i ovo jednom proći!", kaže Kekin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini