Demmo predstavio se s dvije pjesme

NOVI PULSKI GLAZBENI DVOJAC Zanimljiva glazbena suradnja Maera i Rosa


Projekt je to koji su ova dva glazbenika pokrenula kako bi se udaljila od matičnih projekata s obzirom da je Maer poznat kao kantautor, dok Ros svoj izražaj nalazi u elektronskoj glazbi

Na YouTubeu se već neko vrijeme može preslušati pjesma "Kada hodaš" za koju je zaslužan pulski duo pod imenom Demmo, a čine ga Valter Milovan Maer i Mario Rosanda Ros, a tu je i "Stop those machines".

Projekt je to koji su ova dva glazbenika pokrenula kako bi se udaljila od matičnih projekata s obzirom da je Maer poznat kao kantautor, dok Ros svoj izražaj nalazi u elektronskoj glazbi.

Gosti

"Kada hodaš" neko je vrijeme bila hit tjedna na Radio Maestralu.

- Uvijek ćemo biti nas dvojica, uz neke goste pa na "Kada hodaš" Dean Vitasović svira bas, dok su bubnjevi programirani, no postoji taj jedan dio gdje su bubnjevi solo i to svira Toni Pernić, dok se kao pjevačica pojavljuje Lorena Perušić iz Rijeke, kaže Milovan koji je autor teksta, dok on i Rosanda glazbu potpisuju zajedno, već imaju dvije pjesme, a najesen će na red doći i treća.

Druga pjesma se zove "Stop those machines" i tekst na engleskom je napisao Milovan koji je svirao usnu harmoniku, a autor kompletne glazbe je Rosanda koji je pjesmu i otpjevao, tako da se stilski radi o elektronici uz mali dodatak živog instrumenta.

Treća stvar koju su spremili je obrada Boba Marleyja "Could you be loved", sve tri se mogu naći na Soundcloudu i Bandcampu, a vjerojatno će jednom postati dio Maerovovih set lista.

Volonterski

- Spot za "Kada hodaš" planiramo, ali pošto je sve na nekoj volonterskoj bazi i to sve radimo bez financija, još uvijek nismo našli ekipu koja će nam to odraditi. Do suradnje je došlo tako što je Valter došao do mene, vidio neke stvari koje sam prije toga snimio pod mojim imenom aero2graph u svom studiju, predložio mi suradnju i ono što je prezentirao – tekst i glazbu, dao mi je slobodne ruke da radim, to mi se sviđalo. Suradnja s Valterom je bila odmak od onog što sam radio do sada, a to je elektronska instrumentalna glazba. Ovo više ide prema nekoj pop/synth/rock/punk mješavini. Ima tu svega, kaže Rosanda. On se elektronskom glazbom bavi od 2000., otkada su mu to kompjuteri omogućili.

U međuvremenu je oformio kompletan studio s hardverom i softverom, koji se nalazi u Vinkuranu, tako da ima prave uvjete za raditi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini